Ga naar inhoud
Favorieten 0

David Vos zingt...een tour de chant

Dit evenemint is al west

Cultuureel Historisch Centrum De Schierstins, Feanwâlden

Hij begon als podiumtechnicus en via een opleiding tot regisseur werd hij uiteindelijk een veelzijdige zanger: David Vos. Op zaterdag 30 september zingt hij in de Schierstins te Feanwâlden hartstochtelijk liederen.

David Vos zingt behalve de bezielde liederen van Brel, Shaffy en Nijgh (Boudewijn de Groot), ook teksten van minder bekenden: Willem Wilmink, Theo Nijland, Jeroen Zijlstra, Johan Hoogeboom en Lieven Tavernier. En hij draagt tussen de liederen door poëzie voor van Remco Campert, Herman Gorter, Charles Baudelaire en anderen.


De zanger vertelt en zingt aangrijpend en hartstochtelijk over alles wat allang verteld en bezongen is, maar altijd de moeite waard blijft.
Het podium heeft David Vos altijd al getrokken. Hij werkt jarenlang als technicus en lichtontwerper bij onder anderen het Willem Breuker Collectief, Poëzie Hardop, De Berini´s en cabaret Dubbel en Dwars. Hij is de vaste belichter van Youp van ´t Hek. David wil echter meer. Hij volgt de regie-opleiding aan de Theaterschool in Amsterdam, maar kiest er uiteindelijk voor om zelf op het podium en in de schijnwerpers te staan, als acteur en zanger. 

Hij debuteert als zanger in 1995 met een vertolking van liederen van Jacques Brel in de Kleine Komedie. Daarna verzorgt hij het voorprogramma van de Nederlandse tour van Marianne Faithful en al snel volgt een avondvullend Brel-programma.

Nettie Krull studeert piano aan een conservatorium in Parijs en studeert daarna Frans in Amsterdam. De Amstelveense is vanwege haar piano-improvisatietalent een gewilde begeleidster. Ze speelt al 17 jaar samen met David Vos. Muziekrecensent Jacques d´Ancona over dit duo: ,,Het lijkt er vooral op dat zij als duo zo´n optreden in complotvorm realiseren. Ideaal.´´ En over David Vos zelf schrijft hij: ´Een zachte woesteling´.

Wanneer:
t/m 30 september
Prijsinformatie:
Vanaf € 14,50 (regulier)
Afstand tot jouw locatie:
Toan risseltaten