Ga naar inhoud
Favorieten 0

Expositie Claudy Jongstra - Greidefûgelparadys Sânfurd

Dit evenemint is al west

Kerkje Sânfurd, Sandfirden

Studio Claudy Jongstra exposeert dit voorjaar een aantal wol gevilte kunstwerken in het pittoreske kerkje van Sandfirden. De werken worden op 18 mei geveild voor het weidevogelproject van Stichting Sânfurd.

Sjoch alfêst efkes

mediablock.showall

Stichting Sânfurd wil oud gemaal aan de rand van ‘Greidefûgelparadys Sânfurd’ transformeren tot een uitkijkpost voor weidevogelliefhebbers.

Om daarvoor middelen in te zamelen, exposeert kunstenaar en activist Claudy Jonstra dit voorjaar een aantal wol gevilte kunstwerken in het kerkje van Sandfrden die zijn geïnspireerd op de omgeving: de vitale grond, het groen en het weidevogelgebied.

De samenwerking van Stichting Sânfurd en Claudy Jongstra, is een logische keuze omdat ze landbouw, natuur, mensen en kunst met elkaar verbinden.

In 2001 vestigde Jongstra haar studio met biodynamische boerderij en botanische tuin in Friesland en begon met een ingrijpend ecologisch experiment in het landschap:  een volledig duurzame en circulaire  keten voor haar kunstwerken. Haar wol komt van het oudste schapenras in West-Europa, het Drentse heideschaap, die ze onder andere verft met natuurlijke kleurstoffen uit verfplanten zoals wouw, meekrap en wede en met voedselafval als uienschillen en walnootdoppen.

Door een gemeenschap te vormen en samen te werken met lokale boeren, organisaties, scholen en sociale programma’s wil Jongstra het landschap revitaliseren vanuit respect voor mens, dier en land. Haar doel: Van monoculturele productie naar een meer divers, inclusief en ecologisch model.

Claudy Jongstra opent op zondagmiddag 2 april de expositie in het kerkje van Sandfirden. Daarna zijn de kunstwerken tussen 8 april en 18 mei regelmatig te bezichtigen, kijk op de website van Stichting Sânfurd voor de data

De expositie is gratis toegankelijk op onderstaande data en kan goed gecombineerd worden met een mooie wandeling rondom het kerkje, of een langere wandeling langs het schitterende Brekkenpaad van Oudega naar Nijhuizum en met het veerpontje weer terug naar Gaastmeer en Sandfirden.

Liefhebbers kunnen een bod uitbrengen op hun favoriete werk. Op Hemelvaartsdag 18 mei om 10 uur 's ochtends vind de veiling plaats, dan zullen de wandkleden met hun nieuwe eigenaars naar huis gaan. Het is ook mogelijk online deel te nemen aan de veiling. Stuur een email naar stichtingsanfurd@gmail.com voor de link naar de online veiling.

Kom dit voorjaar voor een mooie fietstocht, vaartocht of wandeling naar Sânfurd! 

Wanneer:
t/m 14 mei

Hjir fine jo Expositie Claudy Jongstra - Greidefûgelparadys Sânfurd
Kerkje Sânfurd

Sanfurd 2
8613 JH Sandfirden
Plan dyn rûte

Toan risseltaten