Ga naar inhoud
Favorieten 0

Lente-kuier door De Alde Feanen en Earnewâld

Earnewald

Het is lente! Alle bladeren verschijnen weer aan de bomen, bloemen komen uit hun knop en dieren ontwaken uit hun winterslaap. Kortom de natuur ontwaakt! Tijd voor een wandeling om deze ontwakende schoonheid te zien opbloeien. Trek de waterdichte wandelschoenen...

Het is lente! Alle bladeren verschijnen weer aan de bomen, bloemen komen uit hun knop en dieren ontwaken uit hun winterslaap. Kortom de natuur ontwaakt! Tijd voor een wandeling om deze ontwakende schoonheid te zien opbloeien. Trek de waterdichte wandelschoenen of regenlaarzen maar aan, want je weet nooit hoe drassig de grond in de Alde Feanen is. Dit gebied is het grootste laagveenmoeras van Noordwest Europa, dus wie weet zak je wel een stukje naar beneden terwijl je loopt.

Lopen langs… We lopen door het Wikelslân, om het open rietland genaamd Fjirtichmêd, over mooie kuierpaden, langs petgaten en moerasbos. Ook komen we langs het ooievaarsgebied, want graslanden, moerassen en drassige weidegebieden wisselen geregeld in grondwaterstand, waar de ooievaar graag vertoeft. Onze enthousiaste natuurgids laat graag zien waar ze jaarlijks broeden aan de noordkant van de Alde Feanen. Deze kant van het natuurgebied is zeker de moeite waard, evenals het dorpje Earnewâld dat we passeren.

Handige informatie Totaal lopen we in 3 uur ongeveer 11 kilometer. Waterdicht schoeisel wordt aangeraden en eventueel iets tegen insecten. Goed voorbereid is het halve werk! Dan zorgen wij verder dat het een prachtige lente-kuier wordt, waarbij we heerlijk genieten van de ontluikende natuur en de bijzondere verschijnselen in deze tijd van het jaar. Mocht je ondertussen wat willen eten of drinken, dan graag zelf meenemen.

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen tijdens kantooruren).

Wanneer:
28 april
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo Lente-kuier door De Alde Feanen en Earnewâld

Koaidyk 8 a
9264 TP Earnewald
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten