Ga naar inhoud
Favorieten 0

Kletterdei 2023

Dit evenemint is al west

11Fountains Franeker, Franeker

11fountains viert 5 jaar kletterende kunst op 19 maart tijdens Kletterdei in Franeker. Kom je ook?

Sjoch alfêst efkes

11fountains viert 5 jaar kletterende kunst!

De grootste beeldentuin van Europa gaat weer aan. Vier Kletterdei met ons op zondagmiddag 19 maart op en rondom De Breedeplaats in Franeker. Laat je inspireren door interessante lezingen in de Martinikerk aan de Breedeplaats. Wees welkom bij de officiële feestelijke opening van de 11fountains en kom cultuur proeven op het cultuurplein. Daarnaast organiseren we gave kinderworkshops die in het teken staan van De Oortwolk fontein. Kletterdei is voor iedereen én gratis toegankelijk. Ontdek hieronder het programma en alle praktische informatie. 

Programma

  • 12:30 - 12:45 inloop Martinikerk aan de Breedeplaats 2, 8801 KA Franeker
  • 12:30 - 13:45 doe mee met de kinderworkshops: rapmuziek of water schilderen. Aanmelden kan tot 13 maart, vol is vol. 
  • 12:45 start van Kletterdei in de Martinikerk met interessante lezingen met onder andere: burgemeester Marga Waanders, stadsgezicht Josse Pietersma en directeur van het Planetarium Adrie Warmenhoven
  • 13:45 - 14:15 feestelijke opening van De Oortwolk fontein met wethouder Marja van der Meer 
  • 14:15 - 17:00 bezoek gratis diverse locaties in Franeker: Het Martenahuis, Historisch Centrum Franeker, Academie van Franeker en op reservering zijn kinderen tot 13 jaar gratis bij Koningklijk Eise Eisinga Planetarium. Reserveer een tijdslot via deze link voor het Planetarium. 

Op 19 maart is het ook koopzondag in Franeker, combineer Kletterdei met een dagje shoppen! 

Kun je niet wachten tot 19 maart? Geniet dan alvast van het Kletterdei Konsert op 18 maart! 

Winactie: Spetterend verhaal

Wij vieren dit jaar het 5-jarig bestaan van de 11fountains. Vier het met ons mee! Klik op deze link en deel jouw ’spetterende verhaal’ over een ervaring met één van de fonteinen, misschien vond je daar wel je ware liefde? Maak kans op een overnachting in een Elfstedenstad naar keuze. 

Parkeergelegenheid en informatie voor openbaar vervoer 

Parkeren (gratis) voor langere tijd en op 4 minuten lopen van de Breedeplaats is het parkeerterrein aan de Leeuwarderweg bij de AH/ Lidl. Daarnaast kan er in het centrum geparkeerd worden. Openbaar vervoer: trein is maar 1 station, 10 minuten lopen naar de Breedeplaats via Spoorrondje, rechtdoor Oud Kaatsveld, op de kruising links de brug over en de eerste rechts de Dijkstraat in, komt uit op Breedeplaats. Bus stopt op Zuiderkade of Vijverstraat. Vanuit beide bushaltes, rechtdoor het centrum in, eindigen beide bij Breedeplaats. 

Blijf op de hoogte op deze pagina! Alle nieuwe updates betreft Kletterdei vind je hier terug. 

Wanneer:
t/m 19 maart

Hjir fine jo Kletterdei 2023
11Fountains Franeker

Adres:
Breedeplaats 1
8801 LZ Franeker
Plan dyn rûte
Ofstân (ôfstân):
Toan risseltaten