Ga naar inhoud
Favorieten 0

Vaarexcursie met historisch schip over het IJsselmeer (12+)

Kornwerderzand

Vaartocht naar de Vismigratierivier Het IJsselmeer is een bijzonder natuurgebied. Vroeger, in de tijd van de Zuiderzee, was het water hier zout en bloeiden de omliggende vissersdorpjes door de rijke visvangst. Tijdens de vaartocht vertelt de deskundige...

Sjoch alfêst efkes

Vaartocht naar de Vismigratierivier Het IJsselmeer is een bijzonder natuurgebied. Vroeger, in de tijd van de Zuiderzee, was het water hier zout en bloeiden de omliggende vissersdorpjes door de rijke visvangst. Tijdens de vaartocht vertelt de deskundige natuurgids over het ontstaan van het IJsselmeer en de problemen die ontstonden door de aanleg van de Afsluitdijk. De harde scheiding bleek een barrière voor trekvissen. Hierdoor konden de vissen niet meer tussen het zoete binnendijkse en het zoute buitendijkse Waddenzeewater trekken. Terwijl trekvissen juist zoet én zout water nodig hebben om op te groeien of zich voort te planten.

Samen met de ervaren bemanning neemt onze gids je mee op een mooie vaartocht over het IJsselmeer. Onderweg krijg je alles te horen over de natuur van het IJsselmeer, de Vismigratierivier en Werelderfgoed Waddenzee. Ook kun je vanaf een afstand de werkzaamheden bij de vismigratierivier bekijken. Deze excursie wordt aangeboden met de zeeschouw ST5, een oud historisch zeilschip uit 1935.

Let op! Het toilet aan boord is zeer eenvoudig. Wij raden aan om van te voren nog in het Afsluitdijk Wadden Center van het toilet gebruik te maken.

Wanneer:
22 april t/m 7 mei
Prijsinformatie:
Vanaf € 21,50 (voor volwassenen)

Hjir fine jo Vaarexcursie met historisch schip over het IJsselmeer (12+)

Afsluitdijk 1 c
8752 TP Kornwerderzand
Plan dyn rûte

Toan risseltaten