Ga naar inhoud
Favorieten 0

Harlinger Nieuwjaarsduik

Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

Harlingen

Duik het nieuwe jaar in met de Harlinger Nieuwjaarsduik!

Duik het nieuwe jaar in tijdens de Harlinger Nieuwjaarsduik!

Op 1 januari 2024 vindt het traditionele evenement plaats bij Strandpaviljoen 't Zilt aan de Westerzeedijk in Harlingen, georganiseerd door Lionsclub Franeker Harlingen.

Een jarenlange traditie, maar dit jaar wel wat anders….

Wat in ieder geval niet verandert is dat je net als voorgaande jaren gewoon op individuele basis het jaar goed kunt beginnen door met ons mee duiken op het strand van Harlingen (inschrijfkosten € 10,00 p.p.).

Wat we wel anders gaan doen is dat je nu ook in teamverband mee kan doen, waarbij je duikt voor je eigen goede doel!

Het volledige inschrijfgeld dat wordt bijeengebracht door alle deelnemers geven wij namelijk terug aan de teams die aan onze wedstrijd deelnemen.

Voor de winnaar hebben wij in ieder geval € 750,00 klaarliggen, voor de nummer twee € 500,00 en voor de nummer drie € 250,00.

Als blijkt dat de opbrengsten van de duik hoger zijn dan het genoemde prijzengeld, dan worden er aanvullende prijzen ter beschikking gesteld.

Alle kosten die wij moeten maken worden opgebracht door onze fantastische sponsoren. Er blijft dus niet een euro aan de strijkstok hangen.

Inschrijven
Om in teamverband mee te duiken, en dus mee te dingen naar een bijdrage in jullie goede doel, moet je je via www.harlingernieuwjaarsduik.nl inschrijven.
Schrijf je in met een team van minimaal 5 personen (inschrijfkosten € 10,00 per duiker).
Geef op de inschrijfpagina duidelijk aan wat het goede doel is waar jullie voor duiken (sportclub, schoolproject, goede doel, e.t.c.).

Zorg ervoor dat jullie team zich op 1 januari op een zo origineel mogelijke manier presenteert in matching outfits (of op een andere manier).

Een deskundige jury bepaald de winnaars.

Individuele duikers kunnen zich ook via de website inschrijven, maar kunnen zich op de dag zelf aanmelden op het terras van Standpaviljoen 't Zilt.

Programma
Aanmelden
Vanaf af 11:30 staan wij klaar om de deelnemers te ontvangen. De teams die meedoen aan het wedstrijdelement moeten zich uiterlijk om 12:15 hebben gemeld.
Teams die later arriveren worden uitgesloten van deelname.
Alle deelnemende teams die zich vooraf hebben aangemeld gaan gezamenlijk op de foto. Deze is nodig om de jury een goed beeld te geven van de inspanningen die zijn geleverd om zo speciaal/ludiek mogelijk voor de dag te komen.
Na het fotomoment kunt u nog even genieten van DJ Brambo (is nog onder voorbehoud), voordat u zich gaat omkleden.

Het inschrijven voor teams deelname kan alleen via de website. Individuele deelnemers kunnen dat ook, maar kunnen zich ook op de dag zelf nog inschrijven op het terras van Standpaviljoen 't Zilt.

Duiken
De Harlinger Nieuwjaarsduik start om 13.00 uur.
Het startschot zal dit jaar worden gegeven door een lokale prominent.
De deelnemers nemen een gezamenlijke duik bij het luiden van het startschot: 13.00 uur. Na de duik droogt men zich snel af en trekt men droge/warme kleding aan. Volgens de traditie zal er daarna voor iedere deelnemer warme chocolademelk en snert klaarstaan.

Prijsuitreiking
In de tussentijd heeft de deskundige jury zich gebogen over de uitslag van wedstrijd. Wij verwachten dat de bekendmaking en uitreiking van de prijzen rond 13:45 zal plaatsvinden.

Wij zorgen voor een onafhankelijke en deskundige jury die alle deelnemende teams zal beoordelen en bepaald wie het meest origineel voor de dag is gekomen. Dit is het belangrijkste beoordelingscriteria.  Daarnaast zullen zij ook kijken naar het goede doel waarvoor jullie willen duiken, hoe concreet jullie hebben omschreven wat jullie goede doel is en hoe jullie het geld willen besteden.

Veiligheid en Voorwaarden
KNRM en EHBO-leden zullen aanwezig zijn voor de veiligheid en gezondheid van de deelnemers. Kinderen tot 14 jaar moeten samen met een oudere begeleider duiken. Parkeer aan de Westerzeedijk, zowel langs de dijk als op het terrein. Bij slecht weer wordt het evenement mogelijk afgelast, houd hiervoor de website en geëigende kanalen in de gaten.

De Harlinger Nieuwjaarsduik wordt mogelijk gemaakt door onze de leden van de Lionssclub Franeker-Harlingen, door de vrijwilligers van de KNRM en het Rode Kruis en natuurlijk ook door onze sponsoren.

Bezoek www.harlingernieuwjaarsduik.nl voor meer informatie. Mis deze spetterende start van het nieuwe jaar niet!

Wanneer:
t/m 1 januari
Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo Harlinger Nieuwjaarsduik

Harlinger Strand
Westerzeedijk 2
8862 PK Harlingen
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten