Ga naar inhoud
Favorieten 0

Elfsteden fietsarrangement 6A 'In het spoor van Douwe'

• Start en finish: Joure
• Tocht van het ene hotel/pension naar het andere hotel/pension
• Met bagage- en pech-onderweg-service
• logies + ontbijt + diners
• totale afstand: circa 254 kilometer
• Afstand per dag: 35 - 70 km
• 5 fietsdagen

Elfstedentocht ‘In het spoor van Douwe’
Douwe is Egbert Douwes. Hij en zijn vrouw Akke Thijsses openden in 1753 een winkel in koloniale waren aan de Midstraat in het Zuid-Friese Joure. Zij legden de basis voor het huidige koffie-, thee- en tabakconcern Douwe Egberts. Egbert en Akke verkochten producten die 'tot de genoegens van het dagelijks leven behoren'. Tot in de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) ging een grote verscheidenheid aan waren over de toonbank in het sfeervolle winkeltje dat u in het kader van deze Elfstedentocht kunt bezoeken. Koffie, tabak en thee waren de belangrijkste producten. Verder werden er kandij, suiker, rijst, vermicelli, blauwsel, cichorei, kaneel, saffraan, stroop, azijn, chocolade, Goudse pijpen en zuidvruchten verkocht.

Om kennis te kunnen maken met de beroemde Fries — over de hele wereld wordt Douwe Egberts koffie en thee gedronken — én de provincie Friesland, heeft het bureau voor toerisme Friesland Holland de Elfstedentocht ‘In het spoor van Douwe’ ontwikkeld. Een tocht vol historie die begint en eindigt in het glorierijke en gezellige Friese dorp Joure, waar Douwe Egberts nog steeds een groot productiebedrijf heeft.

Boeiende variatie
Dit all-in en full-service arrangement is gunstig geprijsd vanwege de mix van overnachting in hotels en wat goedkopere, maar heel nette pensions. Het zijn mooi gelegen accommodaties, zowel in een gezellig centrum van een dorp of stadje, als op het weidse platteland. Niet alleen de ligging en grootte, maar ook het uitrustingsniveau, de keuken en de sfeer van de logementen verschillen sterk. Dat maakt de tocht extra boeiend. Het gaat echter in alle gevallen om keurige door Friesland Holland gecontroleerde verblijven. Alle bieden u een gastvrije ontvangst, een royale driegangen maaltijd en een goed bed. Friesland Holland vervoert elke dag uw koffer(s) zodat u onbezorgd kunt genieten van de “Heerlijkheid Friesland”.

Joure: Shoppen, smullen en spelen
Douwe Egberts-city Joure heeft verrassend veel in huis: bezienswaardigheden als het wereldberoemde DE-winkeltje en talrijke andere musea, productie van Friese staartklokken en barometers, een zwemparadijs, een speelpark voor kinderen, bijzondere restaurants en cafés en evenementen als de vermaarde ballonfeesten. Joure’s Midstraat is de winkelstraat van Zuid-Friesland. Het heeft veel aparte zaken met daartussen restaurants, terrassen en musea.

Joure ligt niet direct aan de Elfstedenroute, maar slechts 5 km er vandaan. Joure is supergoed bereikbaar. Gezinnen met kinderen verblijven er graag vanwege het nabijgelegen zwemparadijs De Stienen Flier en het overdekte kinderpretpark Speelbos Joure. In de buurt is ook een wellness resort met diverse voorzieningen als een sauna. Verder zijn er heel veel mogelijkheden om te watersporten of met een sloep op pad te gaan.

Startdag
Hoogseizoen: Naar wens.
Meer informatie over bagageservice kunt u vinden onder  ‘Service’.

Aantal fietsdagen
5 dagen

Starthotel
Hajé Joure

Parkeer faciliteiten
U kunt de auto gratis parkeren en achterlaten bij het starthotel. De accommodaties op de route hebben alle een goede berging voor uw fiets.

6-daagse Elfsteden Tour op de fiets, in het spoor van Douwe, van hotel/pension naar hotel/pension met bagageservice.

€ 580.00