Ga naar inhoud
Favorieten 0

Help Pake & Beppe de Vakantie Door | Oudheidkamer

Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

Wolvega

Tijdens de voorjaarsvakantie kunnen kinderen gratis samen met een betalende volwassene begeleider een speurtocht `Hillie´s Huis` doen

Speurtocht Hillie’s Huis
Vanaf 4 januari 2024 kunnen kinderen in de Oudheidkamer in Wolvega de nieuwe speurtocht ‘Hillie’s Huis’ komen ontdekken. De speurtocht is een zoekspel dat kinderen door alle ruimtes van het oude burgemeestershuis leidt.

‘Hillie’, genoemd naar de dochter van de eerste burgemeester die dit pand bewoonde, speelt een rol in dit spel. Zij nodigt kinderen uit voorwerpen uit haar tijd te zoeken en vergelijken met de huidige tijd. Zoals een echt Kraak de Code- spel is er een geheim woord te vinden.

De speurtocht is ontwikkeld door erfgoeddocent Kelly Hofman de Vries, en geschikt voor kinderen van 6-12 jaar, individueel of in kleine groepjes.

Openingstijden
De Oudheidkamer is geopend op woensdag t/m vrijdag  13.00 – 17.00 en op zaterdag van 13.00 – 16.00 uur. Let op:  In de maanden oktober t/m maart is de Oudheidkamer op woensdag gesloten.

Spelregels
Vanwege de beperkte ruimte in de Oudheidkamer en het benodigde spelmateriaal hebben we een aantal spelregels die er voor moeten zorgen dat iedereen op z’n gemak de speurtocht kan volbrengen zonder daarbij gestoord te worden door andere speurders.

1.       Een groep bestaat uit maximaal 1 – 4  vier kinderen en 1 volwassene.

2.       De volwassene is verplicht aanwezig  voor de begeleiding en vanwege de uitleg die de kinderen vooraf krijgen.

3.       We kunnen maximaal 2 groepen kinderen per middag ontvangen, met ieder een eigen starttijd, op 13.30 uur of 15.00 uur.

Reserveren

1.       Als je wilt deelnemen aan deze speurtocht dan kun je je op de openingsdagen aanmelden bij de Oudheidkamer. Je mag ook bellen, telefoon 0561 615 700.

2.       Je kunt dan aangeven wanneer je zou willen komen en met hoeveel. 

3.       Het kan zijn dat jouw favoriete datum/tijdstip al bezet is, vraag dan een andere datum/tijdstip.

Kosten
De entree is gratis voor de kinderen, alleen de begeleidende volwassene betaalt de entree van € 3,50, als hij/zij geen lid is van de Oudheidkamer Weststellingwerf.

Wanneer:
t/m 24 februari
Prijsinformatie:
Vanaf € 3,50 (voor volwassenen)
Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo Help Pake & Beppe de Vakantie Door | Oudheidkamer

Oudheidkamer Weststellingwerf
Hoofdtsraat Oost 52
8471 JM Wolvega
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten