Ga naar inhoud
Favorieten 0

Van plastic soep naar kunst

Dit evenemint is al west

Heerenveen

De Kosmotroniks zijn terug in Galerie MUGA Heerenveen. Zijn eerste expositie in Galerie |MUGA was tijdens de covid periode en nu kan het weer voluit.

Sjoch alfêst efkes

Harry Arling kunstenaar modelbouwer uit Groningen creëert met Kosmotroniks een onbevangen, fantasierijke en mooie beleving.  De bestuurders van zijn kunstwerken zijn ware durfals en bedienen als ontdekkingsreizigers de wonderlijke machines in het land van Kosmotroniks.

Klungelige, onhandige, maar o zo avontuurlijke machines. In Harry‘s wereld hebben de bestuurders, die op hun Kosmotronik zitten, ze ook zelf gebouwd. Dit met zoveel hart en ziel, dat de Kosmotroniks zijn gaan leven. Van plasticsoep naar kunst. De basis voor een nieuwe Kosmotronik is altijd een plastic item. Een artikel dat bijvoorbeeld ooit een huishoudelijk apparaat was, zoals een föhn of een mixer. Deze items, als ze eenmaal kapot zijn, worden door de meeste mensen als afval beschouwd, maar Harry ziet er de schoonheid in. Hij ontwerpt vanaf nul een nieuwe Kosmotronik en in plaats van zich beperkt te voelen door met bestaande materialen te werken, recyclet hij het afval tot kunst.

Ga mee op avontuur in de wereld van de (nieuwe) Kosmotroniks in Galerie MUGA Heerenveen.
Van 22 jan t/m 26 febr in Museum Galerie Heerenveen, toegang is gratis, Minckelersstraat 11 Heerenveen.

Wanneer:
t/m 24 februari

Hjir fine jo Van plastic soep naar kunst

Adres:
Museum Heerenveen
Minckelersstraat 11
8442 CE Heerenveen
Plan dyn rûte
Ofstân (ôfstân):
Toan risseltaten