Ga naar inhoud
Favorieten 0

Cees Booij '80 Jaar'

Dit evenemint is al west

Museum Dokkum (dubbel), Dokkum

Expositie van Dokkumer schilder Cees Booij. Ter ere van zijn tachtigste verjaardag exposeert hij zijn schilderijen, voornamelijk landschappen en portretten.

Sjoch alfêst efkes

In Museum Dokkum is vanaf 20 januari een nieuwe expositie te zien. De schilder Cees Booij exposeert verschillende schilderijen ter ere van zijn tachtigste verjaardag op 8 maart. Booij, die ook vrijwilliger is bij Museum Dokkum, begon op veertienjarige leeftijd met schilderen. Hij ging onder andere naar de Academie in Breda en Tilburg en studeerde MO-B tekenen kunstgeschiedenis in Groningen. In 1965 verhuisde hij naar Dokkum en werkte als tekendocent bij het Dockinga College. Sinds 2013 is Booij gastdocent bij de Foudgumse School.

De landschapsschilderijen van Booij zijn geïnspireerd op de stervende bomen rond de Goddeloze Singel in Broeksterwoude. Daarnaast schilderde hij portretten van zijn vrouw Hiske en Britse actrice Sally Hawkins. Ook exposeert Booij acht portretten van de onthoofde koningen van Judah die tot aan de Franse Revolutie de gevel van de Notre Dam in Parijs sierden. De expositie is tot en met 15 april te zien.

Wanneer:
t/m 15 april

Hjir fine jo Museum Dokkum (dubbel)

Museum Dokkum
Diepswal 27 Diepswal
9101 LA Dokkum
Plan dyn rûte

Toan risseltaten