Ga naar inhoud
Favorieten 0

Grietje Postma expositie bij Kunstuitleen Friesland.

Dit evenemint is al west

Leeuwarden

Grietje Postma werkt naar aanleiding van het leven, de natuur en het landschap om haar heen. Ze maakt hiervoor al jaren gebruik van de houtsnede-reductietechniek. Ze houdt van het werken in lagen van kleur, met hout, inkt en papier.

Sjoch alfêst efkes

mediablock.showall

GRIETJE POSTMA - HOUTSNEDES
Grietje Postma (Dronten, 1961) werkt naar aanleiding van het leven, de natuur en het landschap om haar heen. Ze maakt hiervoor al jaren gebruik van de houtsnede-reductietechniek, een techniek die vele mogelijkheden biedt, maar ook beperkingen, voor haar dè manier om tot de essentie te komen in haar werk. Ze houdt van het werken in lagen van kleur, met hout, inkt en papier. Dit vertaalt zich in prenten met een verstilde, harmonische sfeer. Door de bewerkelijkheid van de techniek kunnen er maar een beperkt aantal prenten per jaar worden gemaakt, maar bij iedere prent komen er weer nieuwe inzichten, waardoor het werk altijd spannend blijft. De laatste paar jaar wordt er ook geëxperimenteerd met o.a. linoleum, een materiaal wat weer andere mogelijkheden biedt.
Grietje exposeert haar werk regelmatig in binnen- en buitenland en haar prenten zijn aangekocht door diverse bedrijven en instellingen.

Grietje Postma exposeert van 4 februari t/m 17 maart in Kunstuitleen Friesland.

Kunstuitleen Friesland organiseert 25 februari van 14:00-16:00 een Meet and Greet met Grietje Postma.
Openingstijden Kunstuitleen Friesland:
dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 - 18.00 uur.

Wanneer:
t/m 17 maart

Hjir fine jo Grietje Postma expositie bij Kunstuitleen Friesland.

Adres:
Kunstuitleen Friesland
Jupiterweg 6
8938 AE Leeuwarden
Plan dyn rûte
Ofstân (ôfstân):
Toan risseltaten