Ga naar inhoud
Favorieten 0

Expositie Jeannette Héman bij Kunstuitleen Friesland

Dit evenemint is al west

Leeuwarden

De landschappen die Jeannette Héman schildert zijn vaak diffuus. Zodat je er in kan "wegdromen" en je een nog een keer moet kijken wat werkelijkheid is en wat fantasie.

Jeannette Héman geboren in Amsterdam.

Opleiding Ateliers 63 in Haarlem. Daarna Academie Vredeman de Vries in Leeuwarden.

Exposities in binnen- en buitenland.

Opgegroeid in Amsterdam was voor Jeannette de kennismaking met Friesland met zijn ruimte en vergezichten een geweldige ervaring. Het landschap maakte een grote indruk en is een bron van inspiratie voor haar werk geworden. De landschappen die zij schildert zijn vaak diffuus. Zodat je er in kan "wegdromen" en je een nog een keer moet kijken wat werkelijkheid is en wat fantasie.

Ook is zij zich gaan interesseren voor de geschiedenis van vrouwen. Met name hoe het is gekomen dat zij een achtergestelde positie hebben gekregen. Wat is hiervan de oorzaak? Maar vooral wat heeft dit voor invloed op het leven van nu? Mensen zijn een onderdeel van het natuurlijk evenwicht wat nu mede wordt verstoord door verschil in behandeling van mannen en vrouwen.  Jeannette heeft er een beeldverhaal van gemaakt, om zo de geschiedenis van man en vrouw in relatie tot de natuur vast leggen. Het geheel bestaat uit 40 schilderijen die in boekvorm zijn uitgegeven. De schilderijen zijn ook te zien op de website

www.devrouwengeschiedenis.nl.

Wanneer:
t/m 7 oktober
Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo Expositie Jeannette Héman bij Kunstuitleen Friesland

Kunstuitleen Friesland
Jupiterweg 6
8938 AE Leeuwarden
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten