Ga naar inhoud
Favorieten 0

Expositie in Afsluitdijk Wadden Center

Afsluitdijk Wadden Center, Kornwerderzand

Op de Afsluitdijk, bij Kornwerderzand, staat een markant gebouw, als een schuimkraag op de dijk. Treed de expositie binnen via de stormkamer en baan je vervolgens via de stormen uit het verleden naar de oplossingen van nu.

Op de Afsluitdijk, bij Kornwerderzand, staat een markant gebouw, als een schuimkraag op de dijk. Het Afsluitdijk Wadden Center biedt een totaalbeleving over Unesco Werelderfgoed Waddenzee, de unieke Vismigratierivier in aanbouw, het IJsselmeergebied en niet te vergeten de Afsluitdijk zelf.  In de interactieve beleefexpositie krijg je een levendig beeld van de omgeving, maar ook van de vele waterbouwkundige en andere vernieuwende projecten die hier op dit moment worden gerealiseerd. Het hoofdthema is het (over)leven van de Nederlanders in de Delta, door de eeuwen heen en met het oog op de toekomst van klimaatverandering en zeespiegelstijging.

 Treed de expositie binnen via de stormkamer en baan je vervolgens via de stormen uit het verleden naar de oplossingen van nu. Ontdek onder andere hoe de nieuwe werkzaamheden aan de Afsluitdijk ons in de toekomst zullen beschermen tegen zeespiegelstijging. Daarnaast beleef je in de Aquavista een bijzondere vliegervaring in het inspirerende achterland van de Afsluitdijk. Je maakt in deze show een adembenemende rondvlucht over de regio. Heb je alles gezien? In free-flow Restaurant Skom geniet je van een prachtig uitzicht over het IJsselmeer. Maandag t/m zondag van 09:00 – 17:30 uur, expositie open vanaf 10:00 uur.

Wanneer:
t/m 9 augustus 2025
Prijsinformatie:
Vanaf € 3,- (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo Expositie in Afsluitdijk Wadden Center
Afsluitdijk Wadden Center

Afsluitdijk 1 C
8752 TP Kornwerderzand
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten