Ga naar inhoud
Favorieten 0

Vikingen in Houtstad IJlst - Open Museum Maand

Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

Museum en werkplaats Houtstad IJlst, IJlst

De hele maand november (van woensdag t/m zondag) een speciaal programma voor jong en oud met als thema Vikingen.

De hele maand november (van woensdag t/m zondag) vind je in Museum en Werkplaats Houtstad IJlst een speciaal programma voor jong en oud met als thema Vikingen. In de kolk bij de molen ligt een heus vikingschip en op de kade staat een grote katapult (blijde) opgesteld. 

Tijdens de Open Museum Maand kunnen bezoekers ook genieten van de replica van het oorlogsschip Skuldelev V, dat oorspronkelijk rond 1030 werd gebouwd. Dit schip is aangemeerd in Houtstad IJlst en biedt een unieke kijk in de maritieme geschiedenis. Daarnaast is er het enorme katapultwapen "de Blijde," dat in opdracht van het Fries Museum is gebouwd door ROC Friese Poort.

Gedurende de hele maand november zullen er demonstraties en workshops plaatsvinden over houtbewerking, geschikt voor jong en oud, om een diepere waardering te ontwikkelen voor de vaardigheden en ambachten van vervlogen tijden.

Houtstad IJlst nodigt iedereen uit om de magie en de historische rijkdom van de Vikingcultuur te ervaren tijdens deze gedenkwaardige maand vol evenementen en educatieve mogelijkheden.

Wanneer:
t/m 30 november 2023
Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo Vikingen in Houtstad IJlst - Open Museum Maand
Museum en werkplaats Houtstad IJlst

Houtstad IJlst
Sneekerpad 14
8651 NE IJlst
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten