Ga naar inhoud
Favorieten 0

9x Leeuwarden door Frits Drent

Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

Leeuwarden

Nu te zien (t/m 1 maart) bij Historisch Centrum Leeuwarden de schilderijen van de Leeuwarder schilder Frits Drent. De negen schilderijen laten de schoonheid van de stad zien.

In de expositie bij het Historisch Centrum Leeuwarden worden negen werken van Drent vertoond. Alle schilderijen verbeelden stadsgezichten van Leeuwarden. Zoals het Stationsplein, de Willemskade en het Zuiderplein. Naast pleinen zien we ook de Eebrug en de Van Harinxmabrug terug in deze exposite. Bijzonder zijn de werken van het Beursplein en de Waag waarbij Drent een overwoekerende en verlaten stad uit 2033 in beeld brengt. De gemeente Leeuwarden beschikt zelf ook over ruim dertig werken van deze Leeuwarder schilder.

Frits Drent werd in 1945 geboren in Leeuwarden. In de periode 1964-1968 zat hij op de kunstacademie Minerva in Groningen. Hij woont momenteel in Goutum en hij was in zijn werkende leven zowel graficus als kunstschilder. Drent heeft in Goutum ook jarenlang een atelier en lijstenmakerij gehad. Als graficus kreeg Drent ooit de opdracht van Pim Fortuyn om een ets van Fortuyn te maken. Deze ets is in 1977 afgedrukt. In de jaren dat Drent aan de Dokkumer Ee woonde schilderde hij veel schaatstaferelen en zomerse watergezichten. Vanaf 2019 schilderde Drent veel water en golven. De reden hiervoor was een terugkerende droom waarin hij in halfhoog breed water stond en de golven steeds dichter op hem afkwamen. Deze droom werd de inspiratie van maar liefst dertig schilderijen.

Wanneer:
t/m 3 maart
Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo 9x Leeuwarden door Frits Drent

Groeneweg 1
8911 EH Leeuwarden
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten