Dit evenement heeft al plaatsgevonden

THUIS

De tentoonstelling THUIS laat 20 tekeningen laten zien van de bekende Drachtster beeldhouwer Anne Woudwijk. Deze tekeningen verbeelden het leven van de oorspronkelijke bevolking van Amerika, zijnde de Indianen.

Ook exposeert Woudwijk twee installaties. De eerste installatie verbeeldt een mythisch boekwerk geplaatst op een boomstam. In het boekwerk graveerde Woudwijk tekeningen uit de Germaanse , de Christelijke en de Indiaanse mythologie.  De tweede installatie verbeeldt de reis van mens en dier en de levensboom. De voorstellingen zijn afgebeeld op een steen welke is bevestigd in een raamwerk van red ceder balken. Zo ontstaat dan het idee dat men door een raam kijkt.  

 

Documentaire
Tijdens de opening van de expositie op vrijdag 22 juni 2018 wordt een documentaire vertoond over leven en werk van Anne Woudwijk. De documentaire heeft als titel: Beitelje yn ‘ siel.

Wanneer

  • De opening is op vrijdag 22 juni a.s. Tijdens deze opening wordt een documentaire vertoond over leven en werk van Anne Woudwijk. Aanvang: 19.30 uur. Toegang: gratis.

Neem alvast een kijkje

In de buurt

Toon resultaten