Ga naar inhoud
MAP

Arcadia voor kids

Het zal je vast niet ontgaan zijn, Arcadia! Het 100 dagen durende culturele programma in Friesland. Maar wist je al dat er ook veel voor de kinderen wordt georganiseerd? Op verschillende plekken zijn er uitdagende, spannende of gewoon leuke activiteiten te beleven. We zien jullie graag in Fryslân. 

Hier wil je heen

 • Word een BOSKpacker

  Beleef Bosk lekker actief met je eigen Boskpack vol materiaal om zelf op onderzoek te gaan!

  Word een BOSKpacker
 • Schatten van Doggerland

  Maak een ongekende tijdreis van een miljoen jaar. Een reis voor jong en oud naar een verdwenen prehistorische wereld op de bodem van de Noordzee.

  Schatten van Doggerland
 • Gaia

  Een verlichte bol van zeven meter doorsnee laat je de aarde zien zoals ze vanaf de maan zichtbaar is. 

  Gaia
 • Tsjintiidkuier

  Maak een tijdreis-wandeling door je eigen buurt en luister naar een muzikaal-poëtisch verhaal. Het begint bij de oerknal en eindigt in het jaar 2121.

  Tsjintiidkuier

Hier wil je op avontuur

Giga Insecta

Ga op avontuur in de wereld van de insecten. In Park Vijversburg worden deze zomer twintig metersgrote insecten ingevlogen. Sta oog in oog met een zeven meter grote duizendpoot, hoor het klapperen van de vleugels van het lieveheersbeestje en bewonder vlinders in een oase van bloemen. Er is van alles te ontdekken in het park. 

Lees meer over Giga Insecta

Park Vijversbrug

Voor kinderen is er hier een speciaal parkdeel aangelegd met de naam "Frijlân". Een land waar de kinderen vrij zijn om de natuur te ontdekken. De allerkleinste bezoekers kunnen lekker kliederen bij de waterspeelplek en grotere waaghalzen kunnen op een vlot het waterlabyrint verkennen. Op sommige heuvels staan klimpalen zodat de bloemenpracht ook vanuit de hoogte bewonderd kan worden. 

Meer info

Hier wil je een hapje eten

Hier wil je ronddwalen

Extra tip:

Beklim de Belvedère toren

Beklim de uitkijktoren in de bossen van Oranjewoud! De toren verheft zich maar liefst 30 meter boven het omliggende maaiveld en steekt ruim boven het omliggende bos uit. Vanaf het uitzichtplateau bovenop de toren kan bij helder weer tot aan de Waddeneilanden worden gekeken!

Lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens