Ga naar inhoud
MAP

Friesland in 24 uur: Arcadia editie

Ontdek Friesland in een dag. Start je dag met een kop koffie en een goed ontbijt om vervolgens opgeladen de provincie in te duiken. Geniet van al het moois wat Friesland te bieden heeft. Proef de cultuur en laat je verrassen door een greep uit het 100 dagen durend cultureel programma van Arcadia. Waar waai jij naar binnen?

Wekker wurde mei kofje - 10.00 uur

BEZOEK ARCADIA EN RAAK ONTROERD, WORD BLIJ, WEES VERBAASD, NIEUWSGIERIG OF ZELFS BOOS. VERWONDER JE. WANT AL DIE BELEVINGEN DRAGEN BIJ AAN NIEUWE IDEEËN.

 • Swiet - Swit

  In de hal van het Fries Museum groeien verschillende eetbare planten in waterbakken. 

  Swiet - Swit
 • Á la campagne

  De tentoonstelling laat zien hoe het licht een belangrijke rol speelde in de kunst: de zonnestralen schitteren op het water, het licht valt door de bladeren en de wind danst op het doek.

  Á la campagne
 • Fertile Grounds

  Friezen, boeren, politici, natuurliefhebbers en experts buigen zich over een centrale vraag: ‘Welke toekomst wil jij voor het Friese veenweidegebied?’. 

  Fertile Grounds

Efkes útrêste - 14.00 uur

Van al dat ontdekken begin je trek te krijgen, tijd om te gaan lunchen. Op één van de mooiste plekjes van de Leeuwarder binnenstad vindt je Bagels & Beans. Zoals de naam al doet vermoeden serveren ze hier de lekkerste belegde bagels. Tip: huur vervolgens een elektrische fluistersloep en geniet van de prachtige grachten op het water. 

Tip: ga varen in een elektrische sloep

Ervaar Leeuwarden op een geheel nieuwe manier! Met een elektrische fluistersloep van Greenjoy vaar je door de prachtige grachten en geniet je voluit op het water. Ook zonder vaarbewijs kun je een sloep besturen. 

Lees meer over Greenjoy Leeuwarden

Tiid foar wat lekkers - 16.00 uur

Even ontspannen? Dat kan bij restaurant De Skeve Toren naast de iconische Oldehove. Een eigentijds restaurant dat gevestigd is op een mooie en historische locatie in Leeuwarden. Strijk tevreden neer op het terras en geniet van een welverdiende borrel.

Hapke îte - 18.30 uur

Genietsje fan cultuur - 20.00 uur

Voor de liefhebber: sluit je dag af met één van deze indrukwekkende voorstellingen. De voorstellingen zijn onderdeel van Arcadia, een 100 dagen durerend kunst- en cultuurprogramma in de provincie Friesland.

Under Wetter

In de voorstelling Under Wetter wordt een dorp geconfronteerd met grote veranderingen. Als zelfs de toekomst van de ijsbaan op het spel staat, wordt het sommigen te veel. De voorstelling is de aftrap voor IIS, een project over ijs als verbinder van de mienskip. 

Lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens