Ga naar inhoud
MAP

IIS: ijs als verbinder van de mienskip

IIS is een project dat gaat over ijs als verbinder van de mienskip (gemeenschap). Want zodra het vriest, komen we massaal in actie om er samen voor te zorgen dat iedereen het ijs op kan. Op de schaats, met de slee, te voet of anders. Maar tegelijkertijd zijn de ijsbanen een symbool geworden voor de klimaatcrisis.

IIS nodigt de Fryske mienskip uit om culturele manifestaties rondom de ijsbanen te bedenken en maken voor de zomer van 2022. Klein en groot. Om zo samen in beweging te komen voor een duurzame en leefbare toekomst.

Meedoen?

We gaan het weer doen! Samen mooie projecten bedenken en aan duizenden mensen laten zien. Net als in 2018. Dit keer zijn we nieuwsgierig naar jou als voorouder, naar jouw ideeën over de toekomst van het dorp, de wijk of de stad waar je woont. Als jij om je heen kijkt, wat kan er beter? En als je groter en groots denkt, wat zou je mee willen geven aan toekomstige generaties? We ontvangen heel graag jouw idee of plan!

Meld je aan

De aftrap is de voorstelling Under Wetter van Tryater in Wergea, een grootschalige buitenvoorstelling over winterse dagen. Op een prachtige ijsbaan verbeelden acteurs, dansers, musici en figuranten het verhaal van de familie Kingma. Under Wetter is een ode aan de vele ijsbanen die Fryslân rijk is en die – ondanks warmere winters – nog altijd functioneren. Een voorstelling over verlangens en tradities, vol drama én feest

Alle projecten van IIS