Ga naar inhoud
MAP

Paradys: Spraakmakende kunst in idyllisch Oranjewoud

Honderd dagen lang zijn de bossen van Oranjewoud het decor van een bijzondere kunsttentoonstelling: Paradys. In en rondom voormalige landgoederen, vorstelijke tuinen en woest natuurschoon ontdek je het werk van gerenommeerde kunstenaars. Waar anders is beeldende kunst zo op haar plek als in deze bijzondere, maar ook historisch beladen omgeving? 

7 mei tot en met 28 augustus 2022

De tentoonstelling bevat grotendeels nieuw werk van: Marianna Simnett, Charles Avery, Diana Scherer, Erik van Lieshout, Taryn Simon, Alicja Kwade, Augustas Serapinas, Isa van Lier, Jakob Kudsk Steensen, Kasper Bosmans, Renzo Martens / CATPC, Alexandra Pirici, Em’kal Eyongakpa en Gregor Schneider. 

Meer informatie

Tickets

Een ticket voor Paradys kost 15 euro, voor kinderen t/m 15 jaar is de toegang gratis. Tussen 7 mei en 28 augustus kun je van donderdag tot en met t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur terecht bij het Paradys-paviljoen bij Hotel Tjaarda voor tickets, een plattegrond met audiotour, uitleg en updates. Het gehele programma, online kaartverkoop en meer informatie over de locatie en route vind je op www.paradys.frl

Koop je tickets

Paradys brengt beeldende kunst uit alle hoeken van de wereld naar Oranjewoud om deze idylle uit te dagen. Curator Hans den Hartog Jager nodigde vijftien internationale topkunstenaars uit om nieuw werk te maken, geïnspireerd door de omgeving en de rijke geschiedenis van Oranjewoud. Alles is mogelijk: van kritisch commentaar op de buitenwereld en de macht die deze plek heeft geschapen tot pogingen om een plek als Oranjewoud nog mooier, nog paradijselijker te maken.