Ga naar inhoud
MAP

Paradys: Spraakmakende kunst in idyllisch Oranjewoud

Honderd dagen lang zijn de bossen van Oranjewoud het decor van een bijzondere kunsttentoonstelling: Paradys. In en rondom voormalige landgoederen, vorstelijke tuinen en woest natuurschoon ontdek je het werk van gerenommeerde kunstenaars. Waar anders is beeldende kunst zo op haar plek als in deze bijzondere, maar ook historisch beladen omgeving? 

Paradys brengt beeldende kunst uit alle hoeken van de wereld naar Oranjewoud om deze idylle uit te dagen. Curator Hans den Hartog Jager nodigde vijftien internationale topkunstenaars uit om nieuw werk te maken, geïnspireerd door de omgeving en de rijke geschiedenis van Oranjewoud. Alles is mogelijk: van kritisch commentaar op de buitenwereld en de macht die deze plek heeft geschapen tot pogingen om een plek als Oranjewoud nog mooier, nog paradijselijker te maken.

7 mei tot en met 14 augustus 2022

De tentoonstelling bevat grotendeels nieuw werk van: Marianna Simnett, Charles Avery, Mercedes Azpilicueta, Diana Scherer, Erik van Lieshout, Taryn Simon, Alicja Kwade, Augustas Serapinas, Isa van Lier, Jakob Kudsk Steensen, Kasper Bosmans, Renzo Martens / CATPC, Alexandra Pirici, Em’kal Eyongakpa en Gregor Schneider. 

Tickets

Een ticket voor Paradys kost 15 euro, voor kinderen tot en met/m 15 jaar is de toegang gratis. Tussen 7 mei en 14 augustus kun je van dinsdag tot en met t/m zondag van 10.00 tot 18.00 uur terecht bij het Paradys-paviljoen bij Hotel Tjaarda voor tickets, een plattegrond met audiotour, uitleg en updates. Het gehele programma, online kaartverkoop en meer informatie over de locatie en route vind je op www.paradys.frl

Koop je tickets

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens