Ga naar inhoud
MAP

11 andere oorden | Appelscha

| Redactie Visit Friesland

In donkere tijden kun je het maar beter gezellig maken. Nog nooit stonden we al zo vroeg in de rij om een kerstboom in huis te halen. De 23 meter hoge kerstboom in New York is misschien wel het bekendste en grootste exemplaar ter wereld. Hoge bomen vangen veel wind en daarom gooit LUNA Collective er graag een schepje bovenop. Zeker nu we aan de vooravond van kerst staan. Normaliter is het de hoogste uitkijktoren van Friesland, maar vlak voor de kerstdagen wordt de Bosbergtoren in Appelscha eenmalig omgetoverd tot een gigantische kerstboom!

Bekijk hieronder de video i.s.m. Omrop Fryslân - (klik op de afbeelding om de video te starten)

Midden in het uitgestrekte Nationaal Park het Drents-Friese Wold staat de 33 meter hoge Bosbergtoren, geïnspireerd op een dennenstam. In de bosrijke omgeving biedt de toren, gehuld in een feestelijk jasje, een schril contrast met de sobere kerst van dit jaar, die we niet snel zullen vergeten. Kerst is een tijd van saamhorigheid en troost, zo ook deze omgetoverde kerstboom.

Coördinator van LUNA Collective Alina Aust: “Deze lichtprojectie betekent veel voor mij. Kerst is een tijd van samenzijn en om waardering te geven aan vrienden en familie. Vroeger had ik niet veel kerstversiering in mijn eigen appartement, omdat ik wist dat mijn familieleden dit in overvloed hadden. Dit jaar zal ik ze helaas niet kunnen zien. De kerstboom in Appelscha doet me daarom nog meer beseffen hoe dankbaar ik ben met iedereen om me heen. Dit jaar sta ik stil bij alle mooie herinneringen maar kijk ik ook uit naar alle mooie momenten die we nog samen zullen beleven.”

 

Bekijk ook

  • Alle projecten

    11 Andere Oorden.

  • Vorige project

    Balk.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens