Ga naar inhoud
MAP

11 andere oorden | Hantum

| Redactie Visit Friesland

Hij is maar liefst 13 meter hoog, hangt vol kleurrijke vlaggetjes en de dieren lopen er vrij rond. Het is misschien wel de grootste verrassing van Friesland. Te midden van de polders, molens en het water bevindt zich de eerste en enige boeddhistische tempel van Nederland. Met slechts 400 inwoners kenmerkt het dorpje Hantum zich vooral door de kleurrijke stoepa die het dorp rijk is.
 

Bekijk hieronder de video i.s.m. Omrop Fryslân - (klik op de afbeelding om de video te starten)

Wie op zoek is naar verlichting hoeft niet naar de andere kant van de wereld te vliegen. Ieder jaar trekken duizenden (internationale) bezoekers naar de tempel. Diversiteit en gelijkheid is heilig en iedereen is welkom. Het warme bad kunnen we niet verlichten, de stoepa wel.

Producent van LUNA Collective Enno Feenstra: “Ik woon al 48 jaar in Friesland en ben daarom erg bekend met de provincie. Ook met de onbekende plekken. Ik ben overal wel eens langsgekomen, dacht ik! Het bestaan van de boeddhistische tempel in Hantum is een blinde vlek geweest. En dat terwijl het zo uitbundig en kleurrijk is. Bijna on-Fries. Wij Friezen zijn best wel nuchter en des te meer ben ik trots dat hier mensen naartoe mogen komen voor rust en om zichzelf te zijn.”

Bekijk ook

  • Alle projecten

    11 Andere Oorden.

  • Vorige project

    Oudemirdum.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens