Ga naar inhoud
MAP

11 andere oorden | Hegebeintum

| Redactie Visit Friesland

De Friezen zijn een kei in de voeten droog houden. Daar weten de 85 inwoners van Hegebeintum alles van. Het kleine dorpje is namelijk gebouwd op een terp. En niet zomaar een terp: met 8,8 meter boven NAP is het de hoogste terp van Nederland en Duitsland. Wie zich richting het dorp in het Noordoosten van Friesland begeeft, kan het gevoel bekruipen dat hij een tijdreis maakt naar de Middeleeuwen. Zo gek is dat niet, want Hegebeintum is al ver voor Christus gebouwd. Voor 11 Andere Oorden veranderen we de terp in een hedendaagse setting. Aan de hand van verschillende projecties, vertellen we het kerstverhaal op de afgraving van de terp. Waar het bijna Bijbels aanvoelt.

Bekijk hieronder de video i.s.m. Omrop Fryslân - (klik op de afbeelding om de video te starten)

Kunstenares Anne Fie Salverda ontwierp de projectie voor 11 Andere Oorden. Eerder won zij de Young Masters Award tijdens het Media Art Festival in 2018 voor haar werk ‘Slice of Pyscho’.
Anne Fie: “Of je nu wel of niet gelovig bent opgevoed, iedereen kent het indrukwekkende kerstverhaal. Vaak worden mijn animaties vertoond op schermen of een vierkant beeld. Dat ik de kans krijg om het kerstverhaal uit te beelden in een open buitenruimte, is zo gaaf. De afgraving bij Hegebeintum doet me denken aan oude rotstekeningen en Bijbelse schilderingen op wanden in oude kerken. Met mijn lichtprojectie hoop ik een magische verschijning te brengen in een klein donker dorpje in Friesland.”

Bekijk ook

  • Alle projecten

    11 Andere Oorden.

  • Vorige project

    Oldeberkoop.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens