Ga naar inhoud
MAP

5x Kerstmarkt hoppen

| Redactie Visit Friesland

Keihard kerstliedjes meebléren, opgaan in een warme chocolademelk en glühwein dieet, volkomen verblind door kerstlichtjes en vuurkorven. Maar ook rust en ruimte en meer frisse lucht dan je aan kan. Kom jij in december naar Friesland waar de kerstmarkten nog knus zijn?

1. Dickens in Lemmer

Misschien de meest doorgewinterde ;-) Dickensfair van Friesland. De website is geheel in stijl en brengt ons nu al helemaal in de juiste stemming. Hou je van victoriaans met een vleugje steampunk dan moet je ook het Woudagemaal in Lemmer bezoeken. We voelen een winters weekendje Friesland aankomen.

2. Dickens in Dokkum

De meest noordelijke stad van Nederland heeft het hele jaar door de uitstraling van een Anton Pieck schilderij met de oude pakhuizen, kleine bruggetjes en de molens langs de grachten. Kan je je voorstellen hoe dat er in de winter uitziet? De onontdekte parel van kerstmarkten is de Kerstfair in Dickensstijl in Dokkum.

3. Flinke Winter Favorieten

Zoek je hip dan moet je hier zijn. In en om de voormalige melkfabriek van Hemelum vind je de hipste standjes gehuld in een stylish winterwonderland.  Foodtrucks, workshops voor jong en oud en live muziek verzorgd door singer-songwriters maken het feestje compleet.

4. Winterbraderie in Appelscha

Kraampjes verscholen langs de bosrand met alles wat je nodig hebt om je volledig onder te dompelen in het kerstgevoel. Het is een wonderlijke wereld van lichtjes die in de bomen en kraampjes bungelen. En voor wie de benen wil strekken en het donkere bos durft op te zoeken is er de wandeltocht van 2 km naar de nieuwe uitkijktoren.

5. Charles Dickens Kerstmarkt in Leeuwarden

Voor het eerst steekt ook de populaire kerstmarkt in Leeuwarden zich in een victoriaans jasje. De binnenstad leent zich uitstekend voor de nostalgie van de negentiende eeuw en aan de voet van de machtige Oldehove vind je het paradefestival Rudolphs Winter Wonderland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens