Activiteiten op afstand in Friesland

Eropuit in Friesland tijdens de Coronacrisis

Stapsgewijs worden in Nederland de ‘COVID-19 maatregelen’ versoepeld. We krijgen steeds meer bewegingsvrijheid en durven voorzichtig weer (vakantie)plannen te maken. Iedereen die er tussenuit wil zonder zich in de massa te mengen, verwelkomen we met open armen in Friesland. In deze blog vind je tips voor een coronaproof bezoek aan Friesland, inclusief activiteiten op anderhalve meter afstand, ruimtelijke routes en andere ideeën om Friesland te verkennen. 

ruimtelijke routes

ruimtelijke routes

BB 5409

© Marcel van Kammen

Routes waarbij je je even helemaal alleen op de wereld waant. Of je nu wilt fietsen, wandelen of varen: wij hebben de meest ruimtelijke routes voor je op een rij gezet. 

noord-friese winkeltjesroute

noord-friese winkeltjesroute

De Noord-Friese winkeltjesroute is weer open! Op de fiets langs dertien boetiekjes in Noordoost Friesland. En, je bepaalt natuurlijk zelf of je naar binnen wilt, dus deze activiteit kun je op gepaste afstand ondernemen.

bootje huren

bootje huren

Ontdek Friesland vanaf het water! Met een sloep, zeilboot of ander vaartuig zijn er talloze vierkante meters te bevaren. En, via boothuren.friesland.nl heb je geen vaarbewijs nodig!

it giet oan

it giet oan

Verkregen via 11Fountains (Yob Rooks).

© Mark Dion via 11Fountains

Onze elf steden hebben allemaal hun eigen charme, en zijn altijd open voor jou. Wil je ze alle elf langs, of kies je er een paar? Het is aan jou! En, als je er toch bent, vergeet dan niet om de bijzondere fonteinen van het 11Fountains project te bezichtigen.

staycation: friesland op afstand

staycation: friesland op afstand

Wil je toch liever nog even thuis genieten van onze prachtige provincie? Dat kan! Ontdek de verschillende initiatieven van Friese horeca, musea en andere bedrijven, zodat je Friesland op afstand kunt ondekken.

tips voor kids

tips voor kids

BB 4857

© Theo de Witte

Wil je er even uit met het hele gezin? Ontdek dan onze coronaproof tips voor kids in Friesland. Zo kom je de weekenden wel door!

de natuur in

de natuur in

De Friese natuur is uniek. Met maar liefst vier nationale parken, twee nationale landschappen en het UNESCO Werelderfgoed Waddenzee, is er altijd wel een plekje vrij om het bos, de wateren of de waddenkust te ontdekken. Waar ga jij naartoe?

musea

musea

Foto's ontvangen van Janke Vlas n.a.v. de museumpagina onder 'Cultuur'. Akkoord in de mailbox van Wouter Hoekman.

Hoera, de musea zijn weer open! En met genoeg afstand, de nodige maatregelen én even reserveren van tevoren zijn deze coronaproof te bezoeken!