Activiteiten op afstand in Friesland

Eropuit in Friesland tijdens de Coronacrisis

Helaas zijn vanwege de corona maatregelen evenementen verboden en horecagelegenheden gesloten. Maar, dat betekent niet dat er niets te doen is in Friesland! Iedereen die er tussenuit wil zonder zich in de massa te mengen, verwelkomen we met open armen in Friesland. In deze blog vind je tips voor een coronaproof bezoek aan Friesland, inclusief activiteiten op anderhalve meter afstand, ruimtelijke routes en andere ideeën om Friesland te verkennen. 

musea

musea

Foto's ontvangen van Janke Vlas n.a.v. de museumpagina onder 'Cultuur'. Akkoord in de mailbox van Wouter Hoekman.

Hoera, musea zijn gewoon open! En met genoeg afstand, de nodige maatregelen én even reserveren van tevoren zijn deze coronaproof te bezoeken!

herfst, wat heb je te koop?

herfst, wat heb je te koop?

De herfst is hét seizoen om de Friese natuur in te trekken. Laat je verwonderen door al het moois wat dit seizoen biedt. Coronaproof én lekker buiten. En na afloop lekker opwarmen met een warme kop chocolademelk, die je dit jaar gewoon lekker thuis opdrinkt.

ruimtelijke routes

ruimtelijke routes

Routes waarbij je je even helemaal alleen op de wereld waant. Of je nu wilt fietsen, wandelen of varen: wij hebben de meest ruimtelijke routes voor je op een rij gezet. 

it giet oan

it giet oan

© Hans Jellema

Onze elf steden hebben allemaal hun eigen charme, en zijn altijd open voor jou. Wil je ze alle elf langs, of kies je er een paar? Het is aan jou! En, als je er toch bent, vergeet dan niet om de bijzondere fonteinen van het 11Fountains project te bezichtigen.

Dagje dierentuin

Dagje dierentuin

Een dagje dierentuin, altijd leuk! In AquaZoo is volop ruimte om op anderhalf meter van elkaar te genieten. Elk tijdslot mogen maar een beperkt aantal gasten naar binnen, koop daarom voor vertrek je tickets. 

tips voor kids

tips voor kids

© Mijke Bos

Wil je er even uit met het hele gezin? Ontdek dan onze coronaproof tips voor kids in Friesland. Zo kom je de weekenden wel door!

de natuur in

de natuur in

De Friese natuur is uniek. Met maar liefst vier nationale parken, twee nationale landschappen en het UNESCO Werelderfgoed Waddenzee, is er altijd wel een plekje vrij om het bos, de wateren of de waddenkust te ontdekken. Waar ga jij naartoe?