Ga naar inhoud
MAP

Avontuurlijk overnachten met uitzicht

| Redactie Visit Friesland

Je kent je eigen omgeving als je broekzak en kunt geblinddoekt door de straten navigeren. Lekker natuurlijk, maar waar ontdek jij nog nieuwe avonturen in ons kleine kikkerlandje? In Friesland! Voor je gevoel misschien ver weg en bijna een wereldreis naar ons Hoge Noorden, maar stiekem dichter bij huis dan verwacht. Kom eens logeren In the middle of nowhere of hoog boven de vaste grond.

De OntMoeting, Makkinga

De OntMoeting bij Makkinga is een woonboerderij waar even niets meer moet. De tuin rondom de sfeervolle rietgedekte boerderij is ingericht als natuurgebiedje met twee poelen, een bloemenweide en een bosrand. De vele paadjes en zithoekjes geven telkens een ander zicht op het landschap. Reeën, steenmarter, das en buizerd zijn regelmatige bezoekers van de tuin. En jij kan zomaar eventjes hun tijdelijk buur zijn. 

Als je tenminste tegen de rust en stilte kan en niet vies bent van het uitgestrekte landschap in de buurt van het Drents Friese woud. Na een lange dag buitenlucht kruip je onder het heerlijk zachte beddengoed van biologisch, fairtrade katoen. Het wordt nog best lastig kiezen tussen de appartementen `Mos` en `Zon` die beide toegang geven tot de gezellige woonkeuken met rijkgevulde natuurboekenkast.

Poutsma Staete, Wierum

Te midden van het absolute niets dat rondom Wierum ligt, staat de Poutsma Staete. Voor grote gezinnen of groepen is dit dé locatie waar je zonder afleiding kan samenzijn en je onderdompelen in luxe en comfort. Het nieuwe gebouw met rieten dak staat midden in de velden en steekt precies boven de dijk uit voor een spectaculair uitzicht over de waddenzee. Wil je een eiland bezoeken? Dan liggen Schiermonnikoog en Ameland bijna letterlijk op steenworp afstand. Met de fiets naar de boot of met de hele groep gaan wadlopen?

Havenkraan, Harlingen

We zoeken het even hogerop in Harlingen. Dat biedt dan ook meteen perspectief. Een nachtje in deze unieke accommodatie is zo gewild dat je wel even vooruit moet boeken, maar het is te overzien.. Twee jaar lang werkte een flinke ploeg vakidioten liefdevol aan de restauratie en verbouwing van de havenkraan to overnachtingslocatie. De Havenkraan werkt nog en je bepaalt zelf je kijkrichting vanuit de stuurhut, 360 graden uitzicht onder je vingertoppen, een ervaring om nooit meer te vergeten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens