De beste Instagrammable winterplekjes in Friesland

Brrrrrr de winter is begonnen. Trek een warme jas aan, neem je geliefde bij de hand en trek erop uit om de mooiste plekjes in Friesland te bezoeken. IJs en de kou mogen de pret niet drukken. Deze 5 Instagram waardige spots mag je écht niet missen in de winter. 

Hindeloopen

© Melvin Jonker

Hindeloopen, een van de kleinste elf steden van Friesland, is in zijn geheel al Instagrammable. Het authentieke dorpje ligt aan het IJsselmeer en naast het prachtige uitzicht over het meer is ook het idyllische stadsgezicht het fotograferen waard. Foto's: @melvin_jonker en Merk Fryslân.

Nannewiid

© https://instagram.com/jellf
© https://instagram.com/dieblonderakete

Het Nannewiid, wie kent het niet. Dit prachtige meer nabij Oudehaske is perfect voor een weidse foto van Friesland óf natuurlijk een schaatsfoto, mocht het zover komen deze winter. Daar hopen we natuurlijk wel op! Foto's: @jellf en @dieblonderakete.

Oostmahorn

© Peter Tulner

Oostmahorn, een klein plaatsje in het noordoosten van Friesland. Dit plekje ligt aan het Lauwersmeer op de grens met Groningen en leent zich perfect voor foto's van kruiend ijs, ondergesneeuwde huisjes en uiteraard de vuurtoren. Foto's: Merk Fryslân en @peter_tulner.

Leeuwarden

© https://instagram.com/@dutchlady30

Onze prachtige hoofdstad Leeuwarden, met al haar lichtjes en het gezellige feestdagensfeertje. Leeuwarden is écht een must-visit in de donkere, koude dagen. Foto's: @dutchlady30 en Merk Fryslân.

Drents-Friese Wold

© https://instagram.com/northflix
© Bert Nijholt

Nationale parken zijn altijd goed! Op een zonnige winterdag, waarbij het waterige zonnetje door de wolken breekt. Of, in het pikkedonker, zodat je de sterren perfect kunt zien. Vergeet je je handschoenen niet? Foto's: @nortflix en @bert.nijholt.

Deel jouw beste instaplek met #frieslandstyle