Ga naar inhoud
MAP

De leukste lentetips in Friesland

| Wendy Bosma-Timmer

Het voorjaar is begonnen! Bladeren groeien weer aan de bomen, lammetjes dartelen in de wei en Friesland ontwaakt. Om je een beetje op weg te helpen deze lente, hebben we de must-sees en must-dos tot aan Juni voor je op een rijtje gezet.

Escher op reis
Op 29 april start in het Fries Museum de tentoonstelling Escher op Reis. M.C. Escher is een van de meest bekende kunstenaars van Nederland. Wat niet veel mensen weten is dat hij uit Leeuwarden komt. Het Fries Museum brengt in 2018 een grootschalige tentoonstelling van zijn werk. Aan de hand van meer dan 80 vroege en late originele prenten wordt zijn artistieke ontwikkeling van een technisch bekwame graficus tot een wereldberoemd kunstenaar zichtbaar. Je volgt Escher op zijn fysieke en mentale reizen.

Lees meer over Escher

At the Watergate
Op 9, 10 en 11 mei 2018 vindt het Leeuwarden-Fryslân 2018 project ‘At the Watergate’ plaats. Tijdens dit swingende event in Sneek wordt alles uit de kast getrokken om de stad van de Waterpoort de muzikaalste stad van Europa te maken. Ongeveer zevenduizend jonge musici uit vele landen geven een kleine duizend concerten op 50 verschillende podia.

Meer lezen?

Opening 11Fountains
Het veelbesproken Culturele Hoofdstad evenement 11Fountains wordt officieel geopend op 18 mei. Dan worden de fonteinen in de elf steden van Friesland gepresenteerd in volle glorie. Hier lees je meer over de 11Fountains.

Festivals
Nu het voorjaar is begonnen kunnen we alweer voorzichtig spreken van een start van het festivalseizoen. Ook de komende maanden tot aan de zomerperiode kent al vele leuke festivals. Te weten:

Heaven open air
Dit welbekende festival in sportstad Heerenveen met onder andere Lil Kleine, Paul Elstak en Def Rhymz in de line-up vindt plaats op 10 mei en tickets zijn al te boeken! Meer info vind je hier.

Bevrijdingsfestival Fryslân
Er wordt flink uitgepakt in Leeuwarden dit jaar tijdens het Bevrijdingsfestival Fryslân. Onze vrijheid wordt gevierd op zeven verschillende podia en bijzondere projecten, ook in het kader van Culturele Hoofdstad. Onder andere ambassadeur van de vrijheid Ronnie Flex komt een feestje bouwen op het Oldehoofsterkerkhof én er is een speciaal kinderfestival in de Prinsentuin.

It giet oan!
Eind april staan de eersten alweer op de kalender, en het houdt niet op tot ver na de zomer: de Elfstedentocht(en). Je kunt de tocht der tochten op heel veel verschillende manieren langs, bijvoorbeeld lopend, roeiend, rijdend, suppend, varend, fietsend en zelfs met je orgel. Wij hebben voor jou een overzicht van alle ‘alternatieve’ elfstedentochten dit jaar.

Wad to do op de wadden?
Niets is leuker dan op een mooie lentedag een van de Waddeneilanden bezoeken. Maar, wad to do? Dit voorjaar vind je onder andere de festivals Here comes the summer, Oerol en Madnes en op de eilanden.

Here Comes The Summer (onderdeel van Into The Great Wide Open) is van 4 tot en met 6 mei op en om kampeerterrein Stortemelk op Vlieland. Dit kleine, fijne maar toch grootste festival mag je niet missen. Tickets en info vind je hier.

Nóg meer inspiratie nodig?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens