Ga naar inhoud
MAP

Dé tips voor een prachtig Paasweekend

| Wendy Bosma-Timmer

Ineens heb je het: vier dagen vrij! Dát komt nog eens goed uit zeg. Maar wat moet je nu met al die vrije tijd? Hoe kom je het Paasweekend zo gezellig mogelijk door? Met maar liefst 8 tips zorgen wij ervoor dat jij je weekend (paas)best door komt:
 

1.      Paasactie

Pasen? Daar hoort het zoeken naar paaseieren natuurlijk bij. Dat vinden wij nou ook! Daarom hebben wij op tweede paasdag een aantal eieren verstopt. Inclusief prijs! Waar je de paaseieren kan vinden én wat je allemaal moet doen, vind je hier.

 

2. Laatste kans: Phantom Limb en Mata Hari in het Fries Museum

 Geen zin om eieren te zoeken? Geen probleem. Bij het Fries Museum in Leeuwarden krijg je dé kans om een dagje lekker cultureel verantwoord te zijn. Neem een kijkje bij de schitterende tentoonstellingen Phantom Limb Art Beyond Escher en Mata Hari, de mythe en het meisje. Let op: dit is je laatste kans om deze tentoonstellingen te zien.

 

3. Wildplukwandeling

Met Pasen ga je wandelen. Althans, zo deden we dat vroeger altijd natuurlijk. Onder het wandelen kom je nog wel eens de nodige wilde planten of bessen tegen. Kan je die eigenlijk eten? Tijdens de Wildplukwandeling leer je precies hoe eetbaar je eigen stad is. Altijd handig!

4. Noord-Friese Winkeltjesroute

 Een dagje shoppen: gezellig! En waar kan je dat nu beter doen dan langs het Noord-Friese platteland? Een tiental winkeliers en ateliers heet je van harte welkom. Dus verlaat de grote stad voor een dagje en kom van het platteland genieten! Meer informatie vind je hier.

5. Kunstwandelroute

 Ken jij Akkrum eigenlijk wel? Nee? Dan is de Kunstwandelroute de perfecte gelegenheid om dit schitterende Friese dorpje eens goed te verkennen. Tijdens deze heerlijk wandeltocht ontdek je de pracht en praal van Friesland én de plaatselijke kunstenaars.

6. Spitkeet Paasfeest

 Op de fiets naar Harkema! Waarvoor? Voor het Spitkeet Paasfeest natuurlijk! Want in Harkema staat tweede paasdag bol van de leuke activiteiten. Benieuwd? Alle informatie vind je hier.

7. Koningspad XL

 Heb je zin in een stevige wandeling? Dan is het Koningspad XL écht wat voor jou. Je hebt de keuze uit een ruime hoeveelheid etappes van de maar liefst 300 kilometer lange wandeltocht door Friesland. Daar ben je wel even zoet mee!  

8. Afsluitdijk Wadden Center

 Feest! Het Afsluitdijk Wadden Center is geopend. In het gloednieuwe gebouw vind je een uitgebreide beleefexpositie. Hier kom je alles te weten over Nederlanders in de Delta door de eeuwen heen, met het oog op klimaatverandering en zeespiegelstijging. Even lekker uitwaaien? Dat kan natuurlijk ook! Op het dak kan je het IJsselmeer en de Waddenzee in volle glorie bewonderen! 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens