Deze events mag je niet missen in november

Omzeil je winterdip

De koude maanden zijn dan nu écht begonnen. Reden om binnen te zitten? Welnee! Trek eropuit, wees lekker actief en omzeil die herfstdip; november is nog nooit zó gezellig geweest. Zo staat Leeuwarden-Fryslân 2018 deze maand in het teken van de Reopening, de allerlaatste maand van dit unieke culturele jaar. Onze tips voor deze maand? Die vind je hieronder. Geniet ervan!

LUNA

Een stadswandeling in het donker? Tijdens LUNA is dat meer dan de moeite waard. Geniet in Leeuwarden van de licht- en geluidskunst van de meest boeiende internationale én regionale kunstenaars. De fascinerende kunstwerken laten zien hoe wij met elkaar en onze omgeving communiceren. Van 22 t/m 25 november kan je dit schitterende festival meemaken.

Rembrandt en Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw

Wist je dat de eerste grote liefde van Rembrandt van Rijn uit Friesland kwam? In 1634 trouwde de beroemde schilder met Saskia Uylenburgh, geboren in Leeuwarden. In het Fries Museum kan je vanaf 24 november hun liefde bekijken tijdens de tentoonstelling Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw. Huwelijksportretten, intieme schetsen en persoonlijke voorwerpen vertellen je hoe lief en leed werd gedeeld in de Gouden Eeuw.

Noordelijk Film Festival

Oké, een klein beetje reden om binnen te zitten heb je wél. Niet thuis overigens maar in Stadsschouwburg De Harmonie. Van 5 t/m 11 november is daar het Noordelijk Film Festival aan de gang! Zes dagen lang het beste van de Europese cinema. Doe je ogen een plezier en ga lekker ‘bingen’.