Ga naar inhoud
MAP

Drie geweldige ontsnapuitjes

| Redactie Visit Friesland

Je gaat vaak op vakantie om herboren terug te komen, maar zo`n vakantie voorbereiden kan best stressvol zijn. De oplossing is gewoon vaker een fixtripje maken. Of dat nu is om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur, een digital detox te ondergaan of echt quality time te spenderen met vrienden of gezin. Wel helpen je op weg met deze drie out of the box ideeën voor jouw fixtrip.

willem 4 staat gewoon naast bertha 38 in de wei

Zijne Majesteit de Koning

1. koeknuffelen

In Friesland zijn koeien niet zomaar een nummer. Nee, wij hebben een band met de grote viervoeters bekend van de melk. Dat ze meer kunnen dan in de wei staan grazen ondervindt je aan den lijven door een middagje te gaan koeknuffelen. Vergeet fancy retraites in kloosters en luxe massagesalons. Laat jezelf toe om hier echt te ontspannen en leun tegen een single lady aan die niets van je eist behalve een aai over de rug.

Vrienden maken in de wei
Koeknuffelen
  • Koeknuffelen

2. Mini-ruimtereis

Kijk over het randje van het mandje en zie hoe de wereld steeds kleiner wordt.. wat een groots gevoel, als dat geen afstand nemen is. Al tientallen jaren wordt Joure in één adem genoemd met ballonvaren, mede door het grootse jaarlijkse ballonfeest van Nederland. Dit jaar voor de 34 ste keer.  Friesland leent zicht perfect voor de avonturier die een individuele afvaart wil maken. We willen uit de hoogte doen, maare…dichter bij een ruimtereis kom je niet. Maar liefst 15 opties om het luchtruim te kiezen in Friesland!

De hoogte in
Ballonvaren
  • Ballonvaren

3. raak jezelf kwijt

Geef je over aan de natuur en ga in plaats van cityhoppen eens natuurhoppen. Het voelt als een mini-wereldreis als je de vier nationale parken van Friesland bezoekt. Dat klinkt als grootspraak, maar neem het niet van ons aan… Vereniging Nederlands Cultuurlandschap zegt: “Friesland heeft van alle provincies de hoogste score mooi landschap. Dit houdt in dat deze provincie veel cultuurhistorische landschappen, bossen en natuurgebieden bevat. De grote meren, Waddenzee en het IJsselmeer zijn niet meegerekend, omdat ze als grote wateren eigen identiteiten vormen. Wind, wolken, stroming en werking van eb en vloed fungeren als autonome vormgevers van het waterlandschap en niet de mens.”

Hop de natuur in
Alde Feanen
  • Alde Feanen