Ga naar inhoud
MAP

Frisse start: vijf healthy hotspots in Friesland

| Redactie Visit Friesland

Goede voornemens: veel mensen stellen ze braaf op voor de jaarwisseling. Zoals letten op een gezonde voeding, zodat je weer meer energie hebt voor andere leuke dingen. Ondanks de goede bedoelingen is het lang niet altijd makkelijk om dit vol te houden. Gelukkig zijn er Friesland genoeg plekken om heerlijk (en bewust) te eten. Wij geven je de vijf meest healthy hotspots die ervoor zorgen dat jouw goede voornemens gezond doorgezet kunnen worden. Eet smakelijk!

Dr. Plant in Leeuwarden
Op een mooie locatie in de binnenstad van Leeuwarden vind je Dr. Plant. In dit 100% vegan eettentje kan je van alles krijgen. Van soepjes tot sapjes en van broodjes tot burgers. Klinkt heerlijk toch? En wat ook nog eens ontzettend handig is: je kan alles to go meekrijgen. Zo gezond is een snelle hap nog nooit geweest.

Royaal Belegd in Sneek
In het hart van Sneek vind je de eetwinkel Royal Belegd. Dit winkeltje serveert je een overheerlijk huisgemaakt ontbijt én lunch, gemaakt van Fairtrade producten. Eten is overigens niet het enige dat je kan in Royaal Belegd. Je kan er ook nog eens shoppen. Eenmaal klaar kan je je heerlijke gerecht opeten met een schitterend uitzicht op de Waterpoort.

 Beiketún in Twijzel
Dit is er eentje voor op de lange termijn: Beiketún in Twijzel. Waarom? Simpel: het is nog niet geopend. In de periode mei tot en met september kan je in dit kleine dorpje zelf je fruit plukken. Verser kan gewoon niet. En als je er toch bent, bezoek dan vooral ook de wijngaard De Frysling.

De Zwarte Haan in St. Jacobiparochie
Een monumentale boerderij aan de Waddenkust. Dat klinkt meteen al fantastisch toch? Je kan ‘m vinden in St. Jacobiparochie: De Zwarte Haan. Hier kan je heerlijke biologische streekproducten krijgen. Fairtrade, Waddengoud; noem het maar op.

’t Havenmantsje in Harlingen
Overheerlijke dineren met uitzicht op de haven van Harlingen. Dát is dineren bij ’t Havenmantsje. In dit sfeervolle restaurant kan je genieten van lokale producten, overheerlijk klaargemaakt door chef-kok Marco Poldervaart. Wil je de culinaire gerechten zelf leren om klaar te maken? Dan kan je terecht bij de kookstudio, waar je van de chef-kok de beste workshops ontvangt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens