Ga naar inhoud
MAP

Ga je mee op ruimtereis?

| Redactie Visit Friesland

Elon Musk, Richard Branson en ook onze eigen André Kuipers zijn allemaal bekende ruimteliefhebbers. We begrijpen dat een enkele reis outer space niet voor iedereen haalbaar is. Dus hou beide voeten op de grond en beleef een ander soort ruimte: wij hebben de plekjes die jou het gevoel geven dat de Melkweg aan je voeten ligt op een rijtje gezet. Pak je fiets, auto of spaceshuttle en zet koers richting Friesland! Je spacesuit mag je thuislaten, hoeft niet natuurlijk.

Verre sterren kijken

Beleef het nachtelijke luchtruim, vergaap je aan de Melkweg en tel sterren tot je niet meer kunt. Met beide benen op de grond zonder compromis op uitzicht, want hier is het écht donker. Een Dark Sky beleving in Friesland zou bij iedereen op de radar moeten staan, want nergens  anders in Nederland geniet je zó mooi van de sterren. Hier vind je de enige twee officiële Dark Sky Parken van ons land. Geen felle stadsverlichting en luchtvervuiling,  maar het pure pikkedonker en de sterrenhemel.

Meer over dit nachtelijke uitje
Ervaar de nacht op Terschelling

Vreemde vogels spotten

Bij ruimte denken we aan gewichtsloos zweven, en uitzichten op een wereld die zo groot is en toch zo klein lijkt! Nationaal park de Alde Feanen is zo’n verborgen plekje waar de natuur je omsingelt en je zonder besef van tijd kan zwerven en ronddobberen in je spaceship..eh bootje. En als je daar toch bent, neem dan de tijd om je te verdiepen in de lokale fauna, weidevogels, zeearenden en weideganzen en vele andere vogels zweven door het luchtruim en scheren over het water. Daar midden in de natuur, wie open staat voor aardse  verwondering, voelt zich zo vrij als een vogel.

Spot er op los

Zilte zwaartekracht

Wil je het water eens op een andere manier beleven? Dan ga je wadlopen. Voor de zweverige types, die willen aarden of voor de liefhebbers van vaste grond onder de voeten. Je voelt de zwaartekracht meer dan ooit aan je trekken terwijl de zilte lucht je longen vult en de wind in je oren suist. Welkom in het grootse modderbad op de Friese aarde. Een kuuroord of een buitenaardse ervaring? Jij mag het zeggen.

De wadden op, de lanen in!
Campagnebeelden Merk Fryslân. Niet kaal gebruiken i.v.m. kans op gebruik anderen.