Ga naar inhoud
MAP

Kom je sterren tellen? - nieuwsbrief oktober

| Redactie Visit Friesland

wanneer ik 's avonds naar de sterren kijk, knipoogt er altijd eentje terug

Loesje

Playlist: Discover the Dark

Bleef het donker optimaal met deze dromerige deuntjes voor de eenzame avonden, relaxte nachten en mooie momenten. Deze artiesten zingen letterlijk de sterren van de hemel met nummers als 'Rewrite the Stars', 'Dark Times' en 'Saturday Nights'. Luister nu >

#DiscoverTheDark #VisitFriesland

Wat een prachtige nachtelijke plaatjes zijn we tegengekomen op Instagram. Jullie gebruiken massaal #DiscoverTheDark en #VisitFriesland. Zoals bijvoorbeeld een foto van het Drenkelingenhuisje op de Wadden. Hier kun je het donker ontdekken. Als 1 van de 20 donkerste plekken ter wereld is Terschelling een officieel Dark Sky Park, en dat zo dichtbij! 

Kom je ook sterren tellen? 

Coole kidsnacht 2019

Na een succesvolle eerste editie, is er op vrijdag 25 oktober 2019 een nieuwe Coole Kidsnacht! Culturele instellingen in Friesland blijven die dag na sluitingstijd open voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Van 17.00 tot 21.00 uur hebben kinderen het rijk alleen! Oké, ouders, pakes, beppes en begeleiders mogen mee. Er worden allerlei leerzame, spannende en coole activiteiten georganiseerd.

Verhalenavond

Binnen de gehele provincie worden verhalen verteld op de mooiste locaties waaronder musea, horecagelegenheden, stadshuizen, maar ook bij mensen thuis in de woonkamer worden persoonlijke verhalen verteld. De locaties zijn vrij toegankelijk en het is mogelijk voor het publiek om meerdere verhalen bij te wonen. 

Waar ben jij het gelukkigst?

Geloof jij in wat je horoscoop je zegt? Kom erachter waar jij volgens je sterrenbeeld het gelukkigst gaat worden. Misschien is Friesland wel de place to be! Als je er zelf maar in gelooft ;-)  Lees meer

Unieke verlichting

Je eigen sterrenbeeld aan de muur, als nachtlampje of om naar te staren. Deze lamp is nergens te koop, want je moet hem zelf maken! Hoe? Dat zie je in deze video.

Plafondstaren in Franeker

''Het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium in Franeker is alleen al reden genoeg om een keer naar Franeker te gaan. (..) In een woord indrukwekkend!'' Aldus bijzonderplekje.nl. 

Lees haar blog

Want daar brand nog licht

Europa is misschien wel het meest lichtvervuilde contintent van de wereld. Gelukkig kunnen we dat van Friesland niet zeggen! Wil je weten hoeveel lichtvervuiling er in jouw regio is? Bekijk de kaart

Alleen

Tim Voors wilde weten of hij alleen kon zijn en nam zes maanden sabbatical. Tijdens de 4286 km wandeltocht deed hij zoveel ervaringen op dat hij een boek moest schrijven: Alleen.  

Meer over dit boek