Copy
De laatste winterdagen
De laatste winterdagen maken binnenkort weer plaats voor het voorjaar. Verheug je op de zon op je bol, vogels die fluiten en weer heel veel nieuwe activiteiten. Hieronder geven we jou de leukste tips om de voorjaar goed van start te gaan!
Win een Opfrieser
Sluit de winter positief af en vertel ons via Facebook wat opfriesen voor jou betekent. Onder de leukste reacties verloten we twee Opfrieser Bierenburg drankjes, die je in Leeuwarden kunt komen drinken.
Laat een comment achter
Zien we je in Gent?
Aankomend weekend kun je met Friesland komen kennismaken op de Fiets- en Wandelbeurs in Gent. We staan bij stand 1.B.28 dus heb je vragen of wil je even komen kletsen, spreek ons dan vooral aan!
Meer over de beurs
De oversteek maken met een pontje
In Friesland kun je vanaf maart met verschillende pontjes ‘oerstekke’ en mooie fiets-en wandeltochten maken. En bij die pontjes is er ook nog eens van alles te doen! Ga bijvoorbeeld op pad met een local in het nationaal landschap of stempel voor een gratis Opfrieser Bierenburg. 
Ontdek alle activiteiten bij de pontjes
11fountains
11fountains viert dit jaar 5 jaar kletterende kunst! Vier het met ons mee, met Kletterdei op 19 maart en vele andere leuke acties rondom de grootste beeldentuin in Europa. 
Kletterdei
De grootste beeldentuin van Europa gaat weer aan. Vier Kletterdei met ons op zondagmiddag 19 maart op en rondom De Breedeplaats in Franeker. Kletterdei is voor iedereen én gratis toegankelijk. Ontdek het programma en alle praktische informatie.
Ontdek kletterdei
Spetterend verhaal
Vijf jaar geleden zijn de 11fountains toegevoegd aan het kollektive ferhaal fan Fryslân. Elke fontein heeft zijn eigen unieke verhaal, maar wat hebben zij toegevoegd aan jouw verhaal? Laat het weten en maak kans op een overnachting in een Elfstedenstad naar keuze.
Meedoen
Voorjaarsvakantie
De voorjaarsvakantie staat voor de deur! Genietend van het mooie weer wil je de lente natuurlijk zo goed mogelijk invullen. Tip: vele musea zijn gratis voor kids dankzij de 'Help pake en beppe de vakantie door'-actie.
 
Voorjaarsvakantie tips
Moedertaaldag
Op 21 februari is het Internationale Moedertaaldag en daarom laten we je maar wat graag kennismaken met onze taal, het Fries. Speciaal voor de nieuwelingen hebben we tips en tricks over de Friese taal en cultuur op een pagina verzameld.
Ontdek de Fryske taal
De leukste uitjes van Fryslân
De bezoeker heeft gekozen, en de winnaars zijn bekend! Ook dit jaar konden mensen via de ANWB stemmen op hun favoriete uitje in Friesland en de top 3 is geworden...

1. Puur Terschelling
2. Park Vijversburg
3. De Kruidhof

Deze drie tips mag je zeker niet missen als je Friesland komt bezoeken!
Lees meer
Tips uit de regio's
Ontdek de vier regio's van Friesland. Ze zijn stuk voor stuk verschillend, maar allemaal even bijzonder.
Noord-Fryslân Bûtendyks
Aan de rand van de Waddenzee vind je het natuurgebied Noord-Fryslân Bûtendyks. Kom hier genieten van de weidsheid, ruigheid en stilte van de natuur!
Lees meer
Op de chopper
Kom een E-Chopper huren bij Next Adventure en Echoppertrip en beleef een gezellige middag uit in Zuidoost Friesland.
Lees meer
Ûnder stoom
Van dinsdag 21 tot en met donderdag 23 februari zijn bezoekers van harte welkom in het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld.
Lees meer
Wite tongersdei
Ieder jaar vinden er voor 'The Passion' live opnames plaats in een stad in Nederland en dit jaar is er voor Harlingen gekozen. Ontdek meer over dit grote evenement.
Lees meer
Visit Friesland op Instagram
Dagelijks laten we je de mooiste foto's van Friesland zien, gemaakt door onze volgers. Tag ons of gebruik #visitfriesland en wellicht komt jouw foto ook op onze feed.
Volg ons op Instagram
Copyright © 2022 All rights reserved
Afmelden
Logo Instagram Logo Facebook Logo Twitter Logo Youtube Logo LinkedIn