Copy
Lekker opfriesen in de winter
Het is alweer vroeger donker, kouder en de dagen zijn korter. En werk, familie en een beetje sporten moeten allemaal nog in dezelfde dag passen. Ontsnap aan je dagelijkse sleur en ontwijk de winterdip. Kom opfriesen. Opladen in Fryslân, naar buiten, sportief een frisse neus halen. Doe je mee?
Kom opfriesen
24 uur opfriesen
Zilte wind, het weidse kleilandschap en grote openlucht kunstwerken van internationale artiesten: de historisch havenstad Harlingen is een uitstekende plek om lekker je neus in de wind te steken.
Lees de blog
48 uur opfriesen
De winterblues staat voor de deur, dus je besluit er iets aan te doen: je gaat lekker twee dagen opfriesen. Opladen in de buitenlucht. Op het wad, in het bos, aan de kust of in een van onze elf steden.
Lees de blog
De Opfrieser
Brouwerij Dockum, Sonnema Berenburg en Visit Friesland hebben de handen ineen geslagen en wat moois gemaakt. Hier gaat je pompeblêdje harder van kloppen, rechtstreeks van Friese bodem: Bierenburg. Een fris en kruidig biertje met hartverwarmende toon van Sonnema Berenburg.
Ontdek de Opfrieser
Dit is ook opfriesen
Heb je tips nodig om lekker op te friesen? Lees dan onze blogs. Kom er achter waarom Friezen zo gelukkig zijn, bekijk hoe je van je winterdip af kunt komen of lees de tips voor een stevige winterse duik in de Friese wateren.
Winterzwemmen
Met meer water dan land is Friesland dé provincie om het winterzwemmen te omarmen. Maar waarom is een frisse duik in het water zo goed voor je, en hoe kun je dit veilig doen? Ontdek het in onze blog.
Lees over winterzwemmen
Lekker sliepe
Op zoek naar accommodaties in de natuur? Met deze 10 overnachtingen houd je het buiten gevoel de hele dag vast. Een comfortabel bed dicht bij de natuur. Opfriesen, dat is opladen Friesland Style. 
Bekijk de accommodaties
De gezelligste tijd van het jaar
Droom jij van een kerstmarkt waar je de kraampjes nog kan zien en niet alleen achter de wollen jas van een vreemde aan schuifelt? De lommerrijke grote en kleine steden in Fryslân zijn een schitterend decor voor verlichte kerstbomen, vuurkorven en kraampjes. Ontdek de Fryske krystmerken en bezoek ze allemaal.
Ontdek ze allemaal
Madame Scrooge
Deze winter transformeert de grootste vrek aller tijden, Scrooge, zich tot Madam Scrooge. Rillend in haar bontmantel verschanst zij zich achter haar muur van munten. Niets dringt door tot haar koude hart. Ontdek deze bijzondere voorstelling in Langelille.
Ontdek dit evenement
Decemberlicht
Beleef Leeuwarden in het donker en ontdek projecties op verschillende plekken in de binnenstad. Gebouwen zijn omgetoverd tot plekken waar verhalen worden verteld in woord of in beeld. Decemberlicht is elke avond gratis te zien tussen 17.00 en 22.00 uur.
Ontdek dit evenement
Tips uit de regio's
Ontdek de vier regio's van Friesland. Ze zijn stuk voor stuk verschillend, maar allemaal even bijzonder.
Genietsje van de sterren
Bezoek de sterrenwacht en laat je inspireren door de wonderen van het heelal, of kijk hoe men in de vroeger leefde! Iedere vrijdag van 19:00 tot 22:00 uur.
Kom sterren kijken
Útwaaie op de pier

Waar de Willemshaven en het strand van Harlingen elkaar ontmoeten kun je de Zuiderpier opwandelen. Links en rechts van je klotst het water en varen de boten je voorbij. Genieten!

Harlingen verkennen
Winterkuierjen
Kom te kuierjen (wandelen) in Zuidoost Friesland. Dé wandelbestemming voor de winter. Hier vind je talloze routes en tips om dit najaar op pad te gaan.
De paden op
Aan de seedyk
Waai uit langs de voormalige Zuiderzee en wandel grotendeels over deze oude zeedijk en delen van het Zuiderzeepad. Onderweg zijn er genoeg plekken om even te pauzeren.
Uitwaaien bij het IJsselmeer
Dit mag je niet missen deze winter
Grootste beeldentuin
Bezoek de 11fountains tijdens de magische wintermaanden! Even verlost van hun taak als waterspuwer schitteren ze als kunstwerken in Europa’s grootste beeldentuin. Juist nu is een bezoek aan 11fountains en de elf een bijzondere ervaring. Volg één van de stadswandelingen en kom tot rust in het zachte licht dat over de stad heen valt.
Ontdek 11fountains
Wintercamperen
De gemiddelde Fries deinst niet terug van een windstoot of verpletterende regenbui en omarmt het wispelturige winterweer. Juist om daarna binnen weer op te warmen en dat kan tegenwoordig ook heel goed in een camper. Kom eens Friesland ontdekken in de donkerste maanden van het jaar met je camper. Er is altijd wel een plekje vrij.
Wintervakantie met de camper
Visit Friesland op Instagram
Dagelijks laten we je de mooiste foto's van Friesland zien, gemaakt door onze volgers. Tag ons of gebruik #visitfriesland en wellicht komt jouw foto ook op onze feed.
Volg ons op Instagram
Copyright © 2022 All rights reserved
Afmelden
Logo Instagram Logo Facebook Logo Twitter Logo Youtube Logo LinkedIn