Copy
Wolkom yn 2023!
Een nieuw jaar, met nieuwe kansen om er lekker op uit te gaan. Ook in 2023 zit Friesland weer vol met evenementen, leuke activiteiten, uitdagende fiets-, wandel- en vaarroutes en toffe bezienswaardigheden. Ook onze elf steden, eilanden, wouden en wateren staan weer voor je klaar. Wanneer kom jij?
Friesland ontdekken
Gelukkig als een Fries
Je opfries-ervaring in Friesland was fantastisch en je winterdip is als sneeuw voor de zon verdwenen. Heerlijk! Hou dit gevoel vast en geef je innerlijke Fries de vrije hand. Want Friezen zijn niet voor niets de gelukkigste Nederlanders; in Fryslân stiet lok op ien. Oftewel: in Friesland staat geluk op één. 
Lees de blog
Maximaal opfriesen
Opfriesen is voor iedereen. Het is opladen Friesland Style. Je hoeft er geen speciale talenten, vaardigheden of kennis voor te hebben. Ontspan, geniet van de mooie omgeving, van fijn gezelschap en inspirerende activiteiten. Zo haal je het maximale uit je opfries-ervaring.
 
Lees de blog
Zien we je op de beurs?
Van 21 tot en met 29 januari vind je Visit Friesland op de grootste watersportbeurs van de wereld: Boot Düsseldorf. Heb jij tickets en reis je af naar de beurs? We vinden het erg gezellig om met je te kletsen. Je vindt ons in hal 14!
Leuke tips voor het nieuwe jaar
Ook in 2023 is er genoeg te beleven in Friesland. Wist je bijvoorbeeld dat onze 11fountains dit jaar alweer 5 jaar bestaan? Daarover later meer. Hieronder vind je twee tips waar je je nu al op kunt verheugen.
Gratis museumbezoek
Hiep hiep hoera! Het Natuurmuseum bestaat 100 jaar en om dit te vieren heeft iedereen gratis toegang op alle donderdagen die buiten de schoolvakanties vallen. De actie loopt heel 2023 en geldt voor individuele bezoekers.
Ontdek het Natuurmuseum
Musical de Tocht
In het najaar van 2023 speelt spektakelmusical de Tocht, in een speciaal te bouwen ijstheater in Leeuwarden. Een unieke beleving over vijf schaatsvrienden en de Elfstedentocht. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar.
Ontdek 'De Tocht'
Fryske Favoriet: Guusje en de Bosbergtoren
''Als kind kwam ik altijd al met mijn familie in Appelscha. Wat mij altijd is bijgebleven is de prachtige natuur daar. Middenin die natuur van Appelscha staat de Bosbergtoren. Het moment dat ik omhoog klom en het uitzicht dacht moest ik gelijk even denken aan vroeger. En hoe tof is het dan om abseilend naar beneden te gaan?''
Lees meer over Guusje haar ervaring
Spoedcursus Frysk
In Friesland hoor je een andere taal, de tweede taal van Nederland. Geen dialect of accent, een moedertaal die je in het dagelijks leven overal hoort. Kom je dit jaar naar Friesland? Bereid je dan goed voor met onze spoedcursus Frysk.
Tips voor je bezoek aan Friesland
Tips uit de regio's
Ontdek de vier regio's van Friesland. Ze zijn stuk voor stuk verschillend, maar allemaal even bijzonder.
Pylgerje yn Fryslân
Wil je je eens goed losmaken van de dagelijkse sleur en op pelgrimstocht gaan? Dat kan, in Noardwest Fryslân! Ontdek het Jabikspaad en het Klooster Claercamppad.
Ontdek het pelgrimeren
Lekker swimme
Ga deze winter winterzwemmen in Waterland van Friesland! Trotseer de kou en voel je fris na afloop.
Kom een duik nemen
Op 'e fyts
Zuidoost Friesland is het buitensport walhalla van Noord Nederland. Ook mountainbikers en ATB-ers komen graag naar deze regio.
MTB routes en tips
Beleef it lânskip
In Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden beleef je het coulisselandschap. Duizenden kilometers elzensingels en houtwallen omzomen de weilanden.
Verken het streekpad
Visit Friesland op Instagram
Dagelijks laten we je de mooiste foto's van Friesland zien, gemaakt door onze volgers. Tag ons of gebruik #visitfriesland en wellicht komt jouw foto ook op onze feed.
Volg ons op Instagram
Copyright © 2022 All rights reserved
Afmelden
Logo Instagram Logo Facebook Logo Twitter Logo Youtube Logo LinkedIn