Copy
Welkom in de herfst
Het Friese landschap is er één waarin je ieder seizoen weer volledig kunt opgaan. Of je nu de fiets pakt, de stevige stappers aantrekt, je suf supt, je paard zadelt of van hoge golven blaast met je kite; deze hjerst is niet voor binnenzitters. Geniet van de laatste warme zonnestralen, maar ook van de aankomende koudere dagen.
Beleef Friesland in de herfst
T. rex in Town
Vanaf 15 oktober vind je in het Natuurmuseum de expositie T. rex in Town. In de expositie ontdek je alles over dit indrukwekkende dier. Doe een dansje om een T. rex vrouwtje te verleiden of maak met spuitbussen een graffiti dino. Helemaal spannend is de fietstest: kun je al fietsend een woeste T. rex voor blijven of word je opgeslokt met huid en haar?
Ontdek de expositie
Winterslaap
Mist, ijs, stoom, zeewater... Iedere stad een eigen verhaal. De bijzondere 11fountains in de elf steden van Friesland zijn deze maand nog aan voordat ze in hun diepe winterslaap gaan. We tellen de dagen af tot we welterusten en lekker koese zeggen tegen de stadsjuwelen. Kom deze maand nog langs en bewonder de fonteinen in volle glorie.
 
Meer over 11fountains
Tips uit de regio's
Ontdek de vier regio's van Friesland. Ze zijn stuk voor stuk verschillend, maar allemaal even bijzonder.
Lichtkunst in Sneek
Van 14 t/m 22 oktober dooft de binnenstad van Sneek haar lichten. Bezoek dit magische lichtkunstfestival in Waterland van Friesland.
Alles over LUNA
Lekker op de thee
Wij Friezen mogen dan een nuchter volkje zijn, ook wij houden van wat lekkers bij de thee. Ontdek de opvallendste plekken voor een high tea in Noordoost Friesland.
Ontdek alle plekjes
Lokaal shoppen
Streekproducten van Noardwest. Priuwe en genietsje! Dankzij het leven op de bodem van een oude zee zijn de streekproducten vol van smaak, eerlijk en overheerlijk.
Bekijk de lokale pareltjes
De natuur in
Kom genieten van het najaar in Zuidoost Friesland. Ontdek de vele routes die je kunt wandelen, fietsen, varen of rijden. Ga eens geocachen in Oranjewoud of beklim de bosbergtoren in de route 'van boven tot bodem'.
Zoek de leukste routes uit
Netflix aandacht voor Fierljeppen
Heb jij de documentaireserie Human Playground al gezien op Netflix? De in 193 landen beschikbare docuserie gaat over de meest bijzondere sporten van de wereld. Ruim 25 verschillende landen werden door de makers bezocht, op zoek naar unieke sporten. Het Friese fierljeppen mocht uiteraard niet ontbreken en is ook te zien in de serie. De opnames vonden plaats in 2020, in It Heidenskip.
Bekijk de trailer op YouTube
Evenementen die je niet mag missen
De highlights uit de evenementenkalender van Visit Friesland vind je hier.
Coole Kidsnacht
Begin de herfstvakantie goed met de Coole Kidsnacht van Museumfederatie Fryslân. Op 14 oktober 2022 blijven verschillende musea in Friesland na sluitingstijd open speciaal voor kinderen. Cool!
Alles over dit event
Explore the North
Van 14 t/m 16 oktober zwerf je weer door de binnenstad van Leeuwarden voor een spannend programma vol muziek, literatuur, wetenschap, theater en verhalen, op onontdekte plekken.
Alles over dit event
De kraak on tour
De Kraak, een mythische reuzenoctopus, laat zien hoe de mens al van oudsher met de onstuimige zeenatuur probeert te leven. Hoe dat vaak hopeloos fout loopt, maar ook hoeveel moois eruit kan ontstaan. De films van De Kraak zijn te zien in Dokkum, Harlingen en Leeuwarden.
Alles over dit event
Dino's in  AquaZoo

Ontdek levensechte dino's in dierenpark AquaZoo. Waar je normaalgesproken met de pinguïns over het strand wandelt en je oog in oog staat met tijgers. Loop je hier tot en met 30 oktober levensechte dino's tegen het lijf. De Dinoweken in dierentuin AquaZoo, net buiten Leeuwarden.

Alles over dit event
Woudagemaal onder stoom
Zonder het Ir.D.F. Woudagemaal zou Friesland er héél anders uit zien! Het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld is 18 t/m 20 oktober geopend voor het publiek. Tijdens deze dagen zet Wetterskip Fryslân het gemaal onder stoom.
Meer info over deze dagen
Visit Friesland op Instagram
Dagelijks laten we je de mooiste foto's van Friesland zien, gemaakt door onze volgers. Tag ons of gebruik #visitfriesland en wellicht komt jouw foto ook op onze feed.
Copyright © 2022 All rights reserved
Afmelden
Logo Instagram Logo Facebook Logo Twitter Logo Youtube Logo LinkedIn