Ga naar inhoud
MAP

Onze donkerste top zeven

| Redactie Visit Friesland

Welkom op de donkerste plek van Nederland. Friesland heeft namelijk de minste lichtvervuiling en ook hebben we de enige twee Dark Sky Parks in Nederland. Zin in avontuur? Er is geen betere plek om het donker te ontdekken dan in Friesland. Oktober en November staan in het teken van de duisternis, de sterren en de nacht. Wij hebben vast onze zeven favoriete plekjes op een rij gezet, waar het donker nog donkerder wordt en de nacht heerlijk comfortabel. Waar beleef jij het liefst het donker?

Dobberen onder de sterren

Aan de rand van het Sneekermeer staat een hottub voor je klaar. Een ontwerp dat ons doet denken aan een hete kop thee. Terwijl jij geniet van het warme water, een heerlijk glaasje wijn en de borrelhapjes naast je, zakt de zon in het water. Een perfecte plek om te wachten op de sterren die langzaam tevoorschijn komen.

Ik wil dobberen

Luister in het duister

Wat hoor je in het donker? In nationaal park Alde Feanen is er in het donker van alles te beleven. Ontdek het water tijdens een nachtvaart in een sloep, wandel langs de bomen waar reeën achter schuilen en hoor de geluiden van de natuur. Spot jij de zeearend of de otter? Ga op avontuur in het donker, in de natuur, omringd door water.

Sssssssttttuur mij hierheen
Campagnebeelden Merk Fryslân. Niet kaal gebruiken i.v.m. kans op gebruik anderen.

Ingewikkeld

In de donkere kelder van Wiuwert liggen eeuwenoude mummies. Al sinds 1609 liggen hier de lichamen van verschillende mensen, maar wetenschappers staan voor meerdere raadsels. Hoe het kan dat deze lichamen zo goed bewaard zijn gebleven? In 1754 werden de lichamen bij toeval gevonden door houtsnijwerkers in de kerk. Zij hebben de schrik van hun leven gehad. Durf jij de mummies te bekijken en wie weet de raadsels op te lossen? Of ken jij de grap van de mummie? Die is erg ingewikkeld. Kom het ontdekken in de mummie kelder van Wiuwert.  

Mummies zien

Gevangen in dromenland

Eenmaal in de Blokhuispoort in Leeuwarden hoef je er niet meer uit. Zin in een goed boek, een warme kop chocomelk of misschien een heerlijk soepje in de Bak? Of heb je liever een nog spannendere ervaring, waarbij je mag slapen in de cel? Je een klein beetje gevangen voelen tijdens een unieke overnachting, dat kan in Leeuwarden. Bij het Alibi Hostel in de Blokhuispoort boek je een nachtje achter de tralies, in een echte cel!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens