Ga naar inhoud
MAP

Tips voor thuisblijvers, Friesland denkt met je mee - nieuwsbrief maart

| Redactie Visit Friesland

Had jij ook mooie plannen voor de eerste prille voorjaarsweken? Evenementen zijn afgezegd, musea zijn dicht en veel mensen werken thuis. En dat vinden we voor nu alleen maar goed!

Dit artikel is voor iedereen die even niet aan virussen wil denken en lekker digitaal op reis wil naar Friesland. Gewoon thuis vanaf de bank. Kijk, luister en ontdek Friesland op afstand!

als jij thuis bent, is thuisblijven mijn hobby

Herman Brusselmans

Kidsproof thuisblijven

Kidsproof thuisblijven

Van lenteknutsels tot kidsproof recepten, wandelingen en een lange lijst met dingen die je kunt doen als je binnen moet blijven. Kinderen hoeven zich niet te vervelen. Je komt zelfs tijd tekort!

Films met een Fries tintje

Films met een Fries tintje

Heb je heel Netflix uitgekeken? Of ben je wel toe aan je wekelijkse portie Fries? Bekijk dan een van deze films en waan je in Friesland. Zie af tijdens de Hel van '63, strijd tegen de Franken in Redbad of race over de Friese meren met de Schippers van de Kameleon. Een linkje voor de Hel van '63, geregisseerd door Steven de Jong en met  onder andere Cas Jansen, Chris Zegers en Chantal Janzen hebben we voor je.

Een frisse neus halen

Een frisse neus halen

Voor wie in deze tijd toch een frisse neus wil halen, zijn er talloze fiets- en wandelroutes in Nederland die je kunt gebruiken voor een blokje om. Ben je toevallig in Friesland, of woon je hier? Dan raden we bijvoorbeeld plekken als het Rijsterbos, Oranjewoud, Het Drents-Friese Wold, De Waddenkust en de Friese meren aan. Ook bij jou in de buurt zijn vast heerlijke routes te vinden om even lekker uit te waaien.

Podcast: Verhalenavond in Friesland

Podcast: Verhalenavond in Friesland

Afgelopen november werden er op verschillende plekken in de provincie verhalen verteld, tijdens de Verhalenavond. Ruim 350 verhalen over 150 locaties werden verteld én beluisterd door een groot publiek. Een aantal van deze verhalen zijn te beluisteren via Spotify.

Kek tasje maken

Wie wil nou niet zijn eigen, zelfgemaakte, Friese tas? Een duurzaam en een geweldig aandenken aan de mooiste provincie van Nederland.  Lees meer

Friesland in beeld

Er valt genoeg te zien over Friesland. Wij hebben alle documentaires over de provincie voor je opgesnord, zodat jij ze via de NPO kunt bekijken. Lees meer

De Fryske taal

Er is altijd iets te leren, dus waarom niet Fries? Scroll door onze Facebookpagina en bekijk elke zondag de polls met Friese woorden, bestel het GRATIS boekje Taal Fan it Hert of download de app..  Lees meer

Quarantaine hits

Je kan er alleen maar het beste van maken. Zing mee met de meest toepasselijke hits in deze tijd: Hot N Cold, Toxic, Don’t Stand So Close To Me en Call a Doctor, ze staan er allemaal tussen! Luister nu

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens