Ga naar inhoud
MAP

Top 5 ultieme herfst spots in Friesland

| Redactie Visit Friesland

Heerlijk, de herfst is in aantocht. Trek een warme jas aan, neem je geliefde bij de hand en trek erop uit om de mooiste plekjes in Friesland te bezoeken. Zie hoe de bladeren rood kleuren, het water reflecteert in het voorzichtige nazomerzonnetje en de meest bijzondere en kleurrijke luchten elkaar afwisselen. Deze 5 Instagram waardige spots mag je écht niet missen in de herfst. 

Landgoed Stania State

Landgoed Stania State in Oenkerk is een absolute must-visit deze herfst. Deze Friese state is omringd door de meest prachtige natuur en kenmerkt zich door de houten bruggetjes die er omheen liggen. Foto's: @hennieb60 en @lennart_menger via Instagram.

Moddergat

Dit dorpje aan de Waddenkust is perfect om even uit te waaien én ontzettend fotogeniek. Pak je telefoon of camera er maar vast bij en geniet. Foto's: @thea.photo.insta en @rubensmitnatuur via Instagram.

Het Rijsterbos

Het Rijsterbos in Rijs (Zuidwest Friesland) staat bekend om haar bijzondere beukenlanen en is zeer de moeite waard om te bezoeken, vooral in de herfst aan het eind van de middag. Je ontdekt vanzelf waarom. Foto's: @jitskevandergaast.photography en @marcojongsma via Instagram.

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Middenin Nationaal Park Drents-Friese Wold vind je de Kale Duinen. Dit gebied bij Appelscha in Zuidoost Friesland staat bekend om haar duinachtige gebieden en is een bijzondere fotolocatie in Friesland. Foto's: @karin.frijters en @wetterhoun via Instagram.

De Friese IJsselmeerkust

De Friese IJsselmeerkust is breed, dat weten we. Des te meer leuke plekjes om te ontdekken dus. Ga eens langs Hindeloopen, Stavoren, Workum en Sloten. Niet alleen aan het meer maak je de mooiste foto's, ook de steden ansich zijn de moeite waard. Foto's: @sandrakorbphotography en @agols via Instagram.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens