Ga naar inhoud
MAP

Vier tips voor cultuurliefhebbers

| Redactie Visit Friesland

Oren, ogen, puntje van je neus; hoofd, schouders, neus op doek, neus op doek!
Soms bekijk je iets van een afstandje, maar hoe lekker is het dat je ook met je neus op het doek een kunstwerk kan bewonderen. Even geen ellebogenwerk om dat ene schilderij dat al jaren op je verlanglijstje staat in levende lijve te kunnen zien.

1. belvedère

Alleen de locatie van dit museum isal reden genoeg om plankgas naar Friesland te rijden. Hier komen architectuur, kunst en natuur perfect samen in het serene landschap. Bewonder, beleef en laat je ontroeren door de rijke collectie moderne kunst. Maar ook door het verhaal over hoe het museum ontstaan is. Dat je  hier een oase van rust vindt beloven we je met heel ons pompeblêdje. 

Nu te zien: Ruud van Empel en FRYSK: 100 jaar schilderkunst in Friesland

(Belve)dère wil ik heen!

2. Planetarium

In de ruimte weeg je maar 5 kilo, en Mars is kleiner dan de aarde. Hoe wij dit weten? Dankzij het Planetarium in Franeker natuurlijk!  Het Eise Eisinga museum leert je alles over ons zonnestelsel maar dan nét even anders namelijk via het plafond in een woonkamer. Plafond? Ja! En niet zomaar een eentje.. Eise Eisinga himself bouwde meer dan 200 geleden het Planetarium in zijn de woonkamer. Ontdek de ruimte!

Nu te zien: 250 jaar Eise Eisinga in Franeker

Enkeltje ruimte graag

3. Kazemattenmuseum

Aan de rand van de Afsluitdijk liggen de nog steeds goed gecamoufleerde bunkers, waar slechts 225 Nederlandse soldaten de ruim 17.000 Duitsers op afstand hielden. Dit is een van de verhalen die we nooit mogen vergeten. In de gerestaureerde bunkers beleef je de tijd opnieuw en kijk je even door de ogen van de soldaten. Dit komt soms heel erg dichtbij, we kunnen niet beloven dat je het droog houdt.

Terug in de tijd

4. Natuurmuseum Fryslân

Natuur van jewelste in hartje Leeuwarden. Het museum voor de kinderen die hun ouders en grootouders willen trakteren op een dagje uit. Dit historisch pand is van zolder tot kelder gevuld met de wonderlijkste creaturen en een mekka voor de moderne ontdekkingsreiziger. De enige plek waar je blij kan worden van een dooie mus.

Nu te zien: Swim fish swim!

Nature is calling!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens