Vijf Instagrammable spots in Friesland die je deze lente moet bezoeken

Heb jij er ook alweer zo'n zin in? Dat de dagen weer een beetje langer worden, de bladeren langzaam weer aan de bomen verschijnen en de vogels die je 's ochtends weer wakker tsjilpen. Nog even volhouden, maar lente staat al bijna voor de deur! Hoe lekker is het dan om je jas aan te trekken, de deur uit te stappen en Friesland te ontdekken? Wij geven je vijf tips met plekken die je gezien móet hebben en die (vooral) in het voorjaar zeer Instagrammable zijn. Veel plezier!

Het Leeuwarder bos | Leeuwarden

© @frisianpirate

Foto door @frisianpirate.

© @annasylviamusic

Foto door @annasylviamusic.

Misschien denk je niet meteen aan Leeuwarden als je deze plaatjes ziet, maar toch is het zo. Het Leeuwarder bos is de perfecte plek om een heerlijke voorjaarswandeling te maken. Dit uitgestrekte gebied zal je verrassen! Maar pas op, voor je het weet sta je oog in oog met een echte Fryske Schotse Hooglander. Foto's: Instagrammers @frisianpirate en @annasylviamusic.

Gastopstal | Wyns

© @bananananancy

Foto door @bananananancy

© @rolanda

Foto door @rolanda.

Friesland is weids, dat weten we. Bij B&B Gastopstal kun je deze weidsheid ervaren door te overnachten in een strowagen midden in het weiland. 's Ochtends lekker wakker worden tussen de koeien. Blijf je niet slapen? Ook dan is Wyns een bezoekje waard. See for yourself. Foto's door Instagrammers @bananananancy en @rolanda.

Oosterbierum

© @alexdehaan.photography

Foto door @alexdehaan.photography.

Foto door @sabinavandijk.

Tulpenvelden in Friesland? Jazeker! Wolkom yn Oosterbierum. Daar vind je de meest prachtige bloemenvelden. Hier wil je zeker mee op de foto! Foto's door Instagrammers @alexdehaan.photograpgy en @sabinavandijk.

Zwarte Meer | Beetsterzwaag

© @photosbyaordinaryman

Foto door @photosbyaordinaryman

© @corneliabrandsma

Foto door @corneliabrandsma.

Het lijkt wel een beetje op Canada, vind je niet? Dit prachtige meer bij Beetsterzwaag is het 'Zwarte Meer' en zodra je daar aankomt voelt het meteen alsof je op vakantie bent. Kom maar door met die foto's! Foto's door Instagrammers @photosbyaordinaryman en @corneliabrandsma.

Natuurgebied de Deelen | Tynje

© @jellieww

Foto door @jellieww.

© @pykjebrea

Foto door @pykjebrea

Natuurgebied de Deelen ligt in Tynje, Zuidoost Friesland. Dit natuurgebied kent een prachtig wandelpad over vlonders door de Friese natuur. We kunnen niet ontkennen dat je wellicht ook een aantal konijnen spot, daar staat het gebied bekend om. Foto's door @jellieww en @pykjebrea.