Ga naar inhoud
MAP

5 Winterparels voor een weekendje weg

| Redactie Visit Friesland

Yes! Het knusse seizoen is aangebroken! De tijd van kaarsjes, stoofpotten en heerlijk warme kachels. Lange avonden om samen met je geliefde lekker weg te kruipen op de bank, of knus bij het vuur. Deze 5 verborgen parels verwarmen je lichaam en stelen je hart, zelfs wanneer buiten het kwik beneden nul daalt.

1. Boutique hotel 't Gerecht

Bij het kerstgevoel, hoort ook luxe! En die krijg je dubbel en dwars in Boutique Hotel 't Gerecht in Heerenveen. Waar vroeger de belastingaanslagen en nog eerder gerechtelijke uitspraken werden gedaan, worden nu flessen opengemaakt en hoogwaardige kookkunsten gepresenteerd. Een plafondschildering in de plafondzaal dateert nog uit de 17e eeuw en is geschilderd door een leerling van Rembrandt. Hier zijn er maar 2 van in heel Nederland.

Meer lezen
ODP vermelding foto ODp vermelding

3. Boshuizen in Appelscha - Cocoonen op z'n best

 • nooitgedacht

  Kom naar Boshuis Nooitgedacht. Genieten van de natuur. Samen koken. Lekker lang tafelen. Goede gesprekken bij het vuur.

  nooitgedacht ODP
 • Friesche duin

  Wanneer je binnenkomt in het Boshuis vallen direct de open witte ruimte, de eikenhouten balken en stoere betonnen vloer op. De Scandinavische inrichting met een industrieel accent geven je direct een fijn welkom.

  Friesche duin ODP
 • nij hildenberg

  Zicht naar de nok, een gezellige houtkachel, een comfortabele bank met veel zitplaatsen, een goed uitgeruste keuken maken van ons huis een thuis. In de open keuken is alles aanwezig om heerlijke maaltijden te bereiden.

  nij hildenberg ODP

4. Huisje aan de gracht

Groots overnachten in wellicht het kleinste grachtenpand van Franeker.  Gebouwd in 1664, in 1989 aangemerkt als monument en begin 2017 geheel verbouwd tot een knus en luxe vakantiehuisje. Met liefde voor detail is het huisje ingericht en voorzien van alle luxe!

Meer lezen
ODP

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens