5 Winterparels voor een weekendje weg

Yes! Het knusse seizoen is aangebroken! De tijd van kaarsjes, stoofpotten en heerlijk warme kachels. Lange avonden om samen met je geliefde lekker weg te kruipen op de bank, of knus bij het vuur. Deze 5 verborgen parels verwarmen je lichaam en stelen je hart, zelfs wanneer buiten het kwik beneden nul daalt.

1. De Weyde Blick, Warns

Met 1 blick op dit prachtige stekje weet je het: je trekt je jas en laarzen uit, vult de kachel met geurend hout, settelt je op de ruime bank en geniet. De rustieke huisjes van de Weyde Blick ademen een typische noordelijke sfeer uit. De prachtige houtkachel is een garantie voor knusse gezelligheid, dus plan je secret get away, prop je favoriete huispak in je koffer en richt je Weyde Blick op Friesland.

Meer lezen

3. Watertorenhotel NES

Dit Watertorenhotel geeft je op ruim 40 meter hoogte een ultiem uitzicht over de landerijen en de omgelegen dorpjes.

4. Langweerder molen

Je waant je in een Fries Harry Potter boek door de wenteltrap en de houten stelling die je de woonkamer laten verkennen.

5. De Vakantiekerk, Oosterwierum

Dit kleine kerkje gelegen in de weidsheid van Oosterwierum heeft alles wat de moderne overwinteraar nodige heeft zonder zijn karakteristieke kenmerken kwijt te raken. Zo is de authentieke preekstoel er nog (voor de iets te lange speeches van oom Gerrit) en de oude luidklok die nauwkeurig de tijd aangeeft (wat dan weer handig is voor die lange speeches van oom Gerrit) Als dit geen winterse parel is..

Meer lezen