Ga naar inhoud
MAP

Zo kom je de voorjaarsvakantie door in Friesland

De voorjaarsvakantie is begonnen. Hoewel, over de term voorjaar valt nog te discussiëren… Ondanks de ijzige kou, hebben wij 5 binnen- én buitenactiviteiten voor je opgesomd die je een onvergetelijke vakantie in Friesland bezorgen:

 1. Help Pake en Beppe de vakantie door
  De gehele voorjaarsvakantie mogen kids van 4 tot en met 12 jaar gratis naar Friese musea als ze hun pake, beppe of andere volwassene meenemen. Dit terugkerende uitje van de Museumfederatie Fryslân heeft dit jaar het thema ‘Typisch Fries’. Wil je weten waar je allemaal terecht kan en wat je er kunt doen? Check hier.
 2. Beleef Leeuwarden-Fryslân 2018 Culturele Hoofdstad van Europa
  Het Culturele Hoofdstadjaar is gestart, en dat brengt een hoop activiteiten met zich mee. Zo kun je onder andere nog de tentoonstelling van Mata Hari en Phantom Limb bekijken in het Fries Museum, en ook in OBE van Lân Fan Taal is van alles te doen. Daarnaast start deze week ook Yiddish Waves
 3. Op ontdekkingstocht bij Kameleondorp Terherne
  Ga op expeditie naar het ‘bevoren vuur’ en wordt de redder van het dorp Lenten. In het Kameleondorp in Terherne beleef je dit wintersprookje nog tot en met 4 maart met het hele gezin.
 4. Bind de schaatsen onder en verken het (natuur)ijs
  Het vriest er op los buiten, en wat een mazzel dat dit precies in (school)vakantie gebeurt. Lekker naar buiten, het ijs op dus. Maar, we adviseren wel om even te checken of het veilig is, en niet zomaar op het ijs te stappen. Twijfels? Er zijn genoeg online mogelijkheden om te checken of je kunt schaatsen, zoals bijvoorbeeld hier. Liever indoor? Dan kun je uiteraard naar het Thialf of de Elfstedenhal.
 5. Haal een frisse neus op (een van de etappes van) het Koningspad
  Gloedjenieuw op onze website: de wandelroute Koningspad XL. Deze route van 180 kilometer door Friesland staat in etappes op Friesland.nl, zo kun je mooi kiezen waar je wilt beginnen.

Liever iets anders? Hier vind je nog veel meer inspiratie voor de vakantie én voor alle andere dagen van het jaar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens