Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Contact

Adres:
Kerkpad 3
8861 EL Harlingen
Plan je route
Afstand:

Uniek muziektheaterproject over de glorietijd van Harlingen

Het verhaal
Ook in Harlingen gebeurt Under de Toer. In de Grote Kerk van Harlingen wordt op 4, 5 en 6 oktober OP DE TERP ALMENUM gespeeld, een mu…

Lees verder

Uniek muziektheaterproject over de glorietijd van Harlingen

Het verhaal
Ook in Harlingen gebeurt Under de Toer. In de Grote Kerk van Harlingen wordt op 4, 5 en 6 oktober OP DE TERP ALMENUM gespeeld, een muziektheaterproductie over de glorietijd van Harlingen. Tijdens de Gouden Eeuw bracht in opdracht van het stadsbestuur in 1610 de Harlinger cartograaf en bouwmeester Jacob Lous de toenmalige stad in beeld met een minutieus in 3D getekende vogelvluchtkaart. Jacob Lous ligt in de Grote Kerk begraven. Zijn prachtige kaart hangt prominent zichtbaar in museum Het Hannemahuis. Anno 2018 stappen bewoners van Harlingen in zijn in 1610 getekende stad, als in een soort Google Street View avant la lettre. Multimediaal muziektheater met zang (koor en solo), muziek, projecties, geluidseffecten en bulderend orgel brengt de historische stad tot leven. De beelden, geluiden en verhalen voelen opmerkelijk hedendaags aan. De Gouden Eeuw vormt een spiegel voor onze eigen tijd.

Wie gaan het maken?
OP DE TERP ALMENUM wordt een voorstelling van, voor en door Harlingers met minstens 100 vrijwilligers met talent op gebied van muziek, toneel, zang, dans, beeldende vakken, decors, kostuums en dergelijke. Een belangrijke rol is weggelegd voor een speciaal projectkoor. We hebben medewerking van gerenommeerde professionele theatermakers en museum Het Hannemahuis. Ook hebben verenigingen en koren hun medewerking toegezegd: Vereniging Oud Harlingen, Kindertheater LEF, Cantorij van de Grote Kerk, Orpheon, de Willem Barentszwerf, Kunstenaars sociëteit Zilt en Het Harlinger Volkstoneel.

Drie voorstellingen
OP DE TERP ALMENUM  vindt plaats op 4 (try-out) , 5 (première) en 6 oktober in de Grote Kerk in Harlingen. Kaarten zijn binnenkort beschikbaar via deze site.

Voor de realisatie van dit bijzondere project is de Stichting Op de terp Almenum in het leven geroepen en is bereikbaar via: info@opdeterpalmenum.nl

Lees minder

Wanneer

  • 4 oktober: try-out - 5 oktober: première - 6 oktober: voorstelling

Kenmerken

Extra informatie Culturele Hoofdstad 2018

  • Discipline: Theater, Beleving
  • Soort evenement: Voorstelling, Opening of première
  • Voertaal: Language No Problem

In de buurt

Toon resultaten
Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators