Hoofdbeeld Een Nacht in de Sint Janskerk

Een nacht in de Sint Janskerk

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Contact

Adres:
Dorpstraat 27
8896 JA Hoorn Terschelling
Plan je route
Afstand:

St. Janskerk Hoorn Terschelling

In contact met Sarzana, Italië

Een nacht in de Sint Janskerk is een wervelende muziektheatervoorstelling. Theater Compagnie Barrevoet geeft samen met talentvolle jo…

Lees verder

St. Janskerk Hoorn Terschelling

In contact met Sarzana, Italië

Een nacht in de Sint Janskerk is een wervelende muziektheatervoorstelling. Theater Compagnie Barrevoet geeft samen met talentvolle jongeren, kinderen en volwassenen uit de Terschellinger gemeenschap een beeld van de rijke geschiedenis van de Sint Janskerk en de legendes die er aan verbonden zijn. Een groep jongeren sluipt uit nieuwsgierigheid de kerk in. Plotseling staan ze oog in oog met de oude koster. Hij neemt ze mee op een reis door zijn herinneringen. Wonderlijk genoeg gaan deze terug tot in het jaar 1230, toen een eenzame monnik over het Wad dwaalde, op zoek naar een weggelopen koe. Het lijkt alsof de koster even oud is als de stenen van de kerk zelf. Is hij een bevlogen verteller of is er meer aan de hand? En wat willen die twee vrome weduwen? Terwijl de jongeren proberen het mysterie te ontcijferen, begint ineens het orgel te spelen.

Regie: Terence Roe, concept: Compagnie Barrevoet, spel: Terpstra, Mariella Melani, Judith Oost, Martin de Nooij, Giovanni Delfino, Chris Corstens, Maaike en Sebastiaan van Leunen, jongeren en kinderen uit de gemeenschap, zangers uit Terschellinger mannenkoor De West Aleta singers, kostuums: Margot Nies. M.m.v. kosters Jan en Anja Zorgdrager, Barrevoet Jeugdopleiding, Muziekschool de Notenboom, Stichting Muziek Op Terschelling, Harmonie Jubal Terschelling, Fanfare Schylge, betrokkenen rond de Sint Janskerk Hoorn Terschelling.

Lees minder

Wanneer

  • Première: maandag 13 augustus om 19:15

Neem alvast een kijkje

Kenmerken

Extra informatie Culturele Hoofdstad 2018

  • Discipline: Muziek

In de buurt

Toon resultaten
Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators