250.000 euro subsidie voor Finestra Aperta

LEEUWARDEN - Theatergroep Blau Hynder heeft een kwart miljoen subsidie vergaard voor de uitvoering van Finestra Aperta, programmaonderdeel van Leeuwarden-Fryslân 2018. Hoewel de begroting nog niet helemaal rond is, staan volgens artistiek leider Anne Zwaga alle lichten op groen om het spektakelstuk in de zomer van 2018 op te voeren.

Grootste bamboedome van Europa

Finestra Aperta is een voorstelling waarin muziek-en circustheater elkaar ontmoeten. Dit gebeurt op de historische kloosterheuvel in Smalle Ee, hartje Fryslân, in de grootste bamboedome ooit gebouw in Europa. Centraal thema in de voorstelling is de zoektocht naar balans. Anne Zwaga: ,,Vijf muzikanten en zeven acrobaten gaan anderhalf uur lang een zinderend samenspel met het publiek aan."

Educatie, participatie en duurzaam ondernemen

Blau Hynder, Schouwburg De Lawei en samenwerkingspartners ontwikkelden Finestra Aperta speciaal voor Leeuwarden Fryslân Culturele Hoofdstad 2018. De belangrijkste landelijke cultuurfondsen konden zich in het artistieke concept vinden. Zwaga zegt: ,,De mix van muziek- en circustheater in een tijdelijke bamboedome is al heel vernieuwend, daarnaast hebben we buiten de voorstelling oog voor educatie, participatie, duurzaam ondernemerschap en beeldende kunst. Bamboe speelt hierin een belangrijke rol."

Kaartverkoop van start

Hoewel de begroting nog een tekort kent, is de kaartverkoop op 27 mei jl. bij Schouwburg De Lawei gestart. Zwaga: ,,We hebben er alle vertrouwen in dat we de begroting met elkaar rond gaan krijgen. Gezien de belangstelling voor dit project willen we mensen nu al in de gelegenheid stellen om een kaartje te reserveren."

De première voor Finestra Aperta staat gepland voor zaterdag 2 juni 2018. De voorstelling wordt in die maand 24 keer opgevoerd: de bamboedome in Smalle Ee biedt per keer plaats aan zo'n 350 bezoekers. Reserveren kan alvast via de website van De Lawei of door hier te klikken.

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners
Initiators