College van burgemeester en wethouders levert DNA in

Het kunstproject DNALWD2018 verzamelt het DNA van alle Leeuwarders en is het community-art project dat al vele duizenden Leeuwarders heeft uitgenodigd zijn of haar verhaal in een eigen DNAbuisje te doen en deze te registreren op een persoonlijke digitale pagina via www.dnalwd2018.nl. De verzameling is nu ook aangevuld met het “DNA” van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leeuwarden. Zij leverden hun DNA-buisje in bij kunstenaar Hein de Graaf.   

De DNA-buisjes van burgemeester Ferd Crone en wethouder Cultuur, Sjoerd Feitsma zijn nog niet helemaal gevuld. Voor beiden is het een 'work in progress'. Het DNA-buisje van wethouder Feitsma zit al bijna vol met een bonte verzameling. “Een stuk van een vaantje in de kleuren blauw en geel als symbool voor de stad, maar ook een stukje vilt. Daarnaast korreltjes zand van het strand van Vlieland. Ik moet nog naar Terschelling voor een paar korrels zand. Aan beide eilanden heb ik goede jeugdherinneringen”, aldus de wethouder. Wat Sjoerd Feitsma verder nog in zijn buisje wil doen heeft te maken met Engeland waar hij heeft gewoond.

Het DNA-buisje van burgemeester Ferd Crone bevat in ieder geval een stukje vilt, afkomstig van de omslag van het bidbook voor LF2018. “Het vilt van de omslag, gemaakt door kunstenares Claudy Jongstra staat symbool voor culturele hoofdstad en de circulaire economie”. Verder wil de burgemeester er in ieder geval nog iets in doen dat symbool staat voor samenwerking met andere gemeenten. ”LF2018 zorgt ervoor dat de verschillende Friese gemeenten meer met elkaar in verbinding staan en meer samenwerken”.  

DNALWD2018  Het verhaal van Leeuwarden wordt verteld door al die mensen die hun sporen in de stad en de dorpen hebben achtergelaten. DNALWD2018 wil deze verhalen verzamelen. Iedereen die iets met Leeuwarden heeft, kan hiervoor iets van zijn DNA geven. Geen echt DNA, natuurlijk. Maar iets wat te maken heeft met onze stad, dorp of met jezelf. Een persoonlijk verhaal, voorwerp, foto of minikunstwerk. Alles kan, zolang het maar in één buisje past. Al dit creatieve DNA vormt één kunstwerk dat in 2018 in het Stadskantoor te zien is. Wil je jouw DNA-buisje toevoegen aan  het kunstwerk? Haal dan snel een buisje op in de stadshal of bij het Historisch Centrum Leeuwarden. Kijk voor meer informatie op dnalwd2018.nl

DNALWD2018 is een initiatief van Stichting Zeezicht, onderdeel van Lân van Taal en een co-productie met het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL).

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators