Jan van Erve: ,,U zult het merken: LOF is in the air!"

Pieter Douma stelde het treffend. De voorzitter van het Leeuwarder OndernemersFonds (LOF) betitelde het partnerschap van het LOF en Leeuwarden-Fryslân 2018 als ,,de ultieme vorm undernimmende mienskip”. En dat is natuurlijk zo. Met het LOF beschikken we sinds deze maand over een tweede hoofdsponsor.

ING, de hoofdsponsor die zich in juli van dit jaar achter ons programma schaarde, betekent veel voor onze landelijke uitstraling. Een internationaal opererende bankier die gelooft in onze plannen om van Culturele Hoofdstad van Europa 2018 een groot succes te maken: kan het mooier?

De steun van Het LOF – en de dertig ondernemersverenigingen die het vertegenwoordigt – is onontbeerlijk een impuls voor de regiobinding. Het fonds verdedigt de collectieve belangen van derhalve de Leeuwarder ondernemers maar ook alle aangesloten instellingen uit onder andere het onderwijs, cultuur en zorg. Ik hoef u niet uit te leggen dat een dergelijk stevig uitgesproken fundament enorm bijdraagt aan het algehele draagvlak dat dankzij de leden van Club2018 al een impuls had gekregen. Het is goed om hier te melden dat Club2018 zich voortaan nog nadrukkelijker profileert: kortgeleden werd het team uitgebreid met drie sponsormedewerkers die er hard aan trekken het ledenbestand uit te breiden.

In de Leeuwarder Courant – titel binnen de krantenportefeuille van onze mediapartner NDC Mediagroep - van zaterdag 3 september werd op de samenwerking vooruitgekeken. Lieven Bertels, onze CEO, duidde alvast de vorming van een werkgroep door het LOF. Een groep meedenkers die ervoor zorgt dat ‘dingen op scherp worden gezet’.

Lieven noemde voorts de komst van een stadsregisseur. Iemand die als Haarlemmer olie de samenwerkende partijen binnen de gemeente smeert. En wat gaan we doen om het studentenleven in Leeuwarden bruisender te maken? Het LOF en Leeuwarden-Fryslân 2018 delen dezelfde ambities. We trekken samen op en reken maar dat we van ons laten horen. U zult het merken: LOF is in the air!

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners
Initiators